Thaisuppe med rød karrypasta og laks er en herlig smagoplevelse, der sender tankerne mod de asiatiske himmelstrøg. Den er smagfuld, afbalanceret og fin i smagen. Konsistensen er dejlig cremet og med masser af fyld, der får dig til at føle dig mæt på en behagelig måde.

Suppen kan både serveres på hverdage, hvor det både skal være sundt, nemt og lækkert, men den kan bestemt også serveres for gæster. Prøv også at invitere børnene med til bords. Min erfaring er, at børn gerne spiser fisk på den her måde.

Shirataki-nudler

Jeg foreslår at komme nudler i suppen og bruger selv shirataki-nudler. Shirataki-nudler er lavet af konjak-roden, som ikke indeholder kulhydrater. Nudlerne er derfor ideelle, hvis du gerne vil spare på kulhydraterne.

Jeg køber dem på Matas’ hjemmeside:

Shirataki-nudler uden kulhydrater og uden gluten.

5 fra 1 stemme
Thaisuppe med rød karrypasta og laks
Thaisuppe med rød karrypasta og laks
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Asiatisk, Thai
Keyword: Fiskesuppe, Thaisuppe
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 450 g fersk laks uden skind
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1 spsk kokosolie
  • 250 g champignon (gerne de små) (markchampignon er også helt perfekt)
  • 1 spsk kokosolie til stegning af champignon
  • 2 dåser kokosmælk (ikke light)
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 spsk fiskesauce
  • 6 stk kaffirlimeblade (friske eller tørrede)
  • Saften fra en hel lime
  • 1 stk. rød peber (f.eks. snack peber)
  • 125 g spæde spinatblade
  • 400 g nudler (2 pk.) (f.eks. shirataki)
Fremgangsmåde
  1. Er der skind på laksen, skæres det af. Skær også den brune muskel fra, så du kun har det fineste kød tilbage.

  2. Skær laksen i mundrette stykker. 

  3. Skyl champignonerne og skær roden af. Del dem herefter i halve.

  4. Varm en pande op med 1 spsk kokosolie og brun champignonerne godt heri og sæt dem til side.

  5. Skyl den røde peber, fjern kernerne og skær den i tynde strimler.

  6. Skyl de spæde spinatblade i rigeligt koldt vand og lad dem dryppe af i en si eller på et rent viskestykke.

  7. Varm en gryde op og kom 1 spsk kokosolie i. Svits den røde karrypasta heri et øjeblik indtil karryen er "brændt af". Det tager ca. 1 minuts tid, hvor der røres jævnligt.

  8. Tilsæt kokosmælk og lade det koge op.

  9. Tilsæt fiskesauce, kaffirlimeblade, kokossukker og limejuice.

  10. Tilsæt herefter de brunede champignoner, strimler af rød peber og de spæde spinatblade og lad det koge med i suppen et par minutter.

  11. Tilsæt laksen og lad den koge med i 5 minutter. Suppen må ikke bulderkoge.

  12. Imens tilberedes nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe af i et dørslag/en si.

  13. Server thaisuppen med rød karrypasta og laks i lune dybe tallerkener eller skåle sammen med nudlerne. Velbekomme 🙂

Opskriftsnoter
  • Husk at fjerne limebladene inden serveringen eller gør opmærksom på, at de skal fiskes op. De er ikke så rare at tygge i 😉

 

  • Din mening er vigtigt, så jeg håber, at du vil bruge et øjeblik på at vurdere opskriften. Længere nede på siden kan du give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar - TAK 🙂

Læs mere om suppen i ugens madtip på Dragoernyheder.dk

Thaisuppe med rød karrypasta og laks
Thaisuppe med rød karrypasta og laks

Thaisuppe og andre asiatiske retter

Det asiatiske køkken tiltaler mig rigtigt meget, og derfor finder du flere retter her på bloggen med et strejf af Asien. En af bloggens meget populære retter er kylling og cashewnødder, som er en smule til den stærke side. Så er der også kylling med sesam, som på ingen måde er stærk, men alligevel har masser af smag. Du kan også prøve nudelsalaten med and, som både indeholder mango og granatæblekerner.

En ugentlig suppedag

I de mørke og kolde vintermåneder spiser vi suppe en gang om ugen her hjemme. Og det er en opfordring, jeg meget gerne vil give videre til dig. Suppe kan varieres i det uendelige – nogle mere tidskrævende end andre – og her på bloggen finder du flere bud på supper, som alle er vidt forskellige både i smag og konsistens:

Spis fisk flere gange om ugen

Suppen med laks er en rigtig god måde at få sat fisk på menuen. Du kan også prøve at servere laks i små pakker med basilikumpesto eller laksemoussen med høvlet peberrod, som kan serveres som forret eller til morgenmad. Er du på udkig efter opskrifter med torsk, kan jeg både anbefale torsk i fad med tomater og porrer eller jordskokkesuppe med stegt torsk.

Til frokost er der de to meget populære opskrifter på lækker rejesalat og torskerognssalat med forårsløg.

I sæsonen for stenbiderrogn må du love mig at prøve opskriften på sprøde chips med frisk stenbiderrogn og servere de små snacks som forret en dag, du gerne vil imponere dine gæster.

9 kommentarer

    • Hej Birthe
      Kokossukker er fremstillet af nektaren fra de blomster, der vokser på kokospalmer. Kokossukker påvirker ikke blodsukker ligeså meget som almindeligt sukker gør og så indeholder det sunde næringsstoffer.
      Kokossukker kan du købe i langt de fleste supermarkeder, og jeg bruger det som alternativ til brun farin.

  1. Denne suppe er forkælelse fra første skefuld med sin fantastiske duft og ubeskrivelige smag. Meget meget stor anbefaling herfra.

  2. Det bliver hel sikkert min vinter-hittet, dejlig på en kold vinter dag, mega nem og fyldig smag, og så er de fitness nudler bare gode fibre og kun 9 kalorier.
    ⭐⭐⭐⭐⭐

    • Tak for alle stjernerne Christina 🙂 Ja, shirataki-nudler er geniale, når man gerne vil spare på kulhydraterne.

    • Kære Pernille
      Dejligt at høre, at du også synes, at thaisuppen med laks er fantastisk 🙂 Jeg sætter stor pris på, at du følger med i mit opskriftsunivers 🙂 TAK

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here