Laksemousse med høvlet peberrod er den perfekte start på dagen. Den delikate laksemouse bliver her serveret med blødkogt æg og ristede rugbrødsstænger. Det smager himmelsk, og du vil føle dig dejlig mæt i flere timer, og dit blodsukker vil holde sig stabilt. Når dit blodsukker holdes stabilt, vil du opleve, at trangen til søde sager bliver mindre.

Laksemousse til morgenmad eller som forret?

Laksemoussen kan også serveres som forret ovenpå en bund af spæde salatblade. Det er nem gæstemad, der kan forberedes i god til og anrettes på små tallerkener.

 

5 fra 1 stemme
Laksemousse med høvlet peberrod
Laksemousse med høvlet peberrod
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
17 min
Samlet tid
22 min
 
Ret: Forret, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Laksemousse
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 stykker fersk laks
  • 2 stykker varmrøget laks
  • 1/2 tsk høvlet peberrod (hvis du er glad for peberrod, kan du sagtens komme 1 hel tsk i)
  • 1 dl creme fraiche (38%)
  • 1 spsk citronsaft
  • Himalayasalt
  • Evt. dild til pynt
  • Evt. lakserogn til pynt
  • Rugbrød (jeg bruger glutenfri)
  • Olivenolie
  • Himalayasalt
  • 4 æg
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.


  2. Læg de to stykker fersk laks i et lille fad og steg fisken i ovnen i 17 minutter.


  3. Lad laksen afkøle. Du kan eventuelt stege laksen dagen inden og lade den stå i køleskabet til næste morgen, så er det nemt at lave laksemoussen.


  4. Fjern skind fra den stegte laks og den varmrøgede laks. Fjern også det brune fra laksen, så du kun har det fineste af laksen tilbage.


  5. Skær alle fire laksestykker i mindre stykker og kom det op i en røreskål.


  6. Kom peberrod, creme fraiche, lidt salt og citronsaft op i skålen sammen med laksen. Rør godt rundt med en gaffel eller med en elpisker.


  7. Smag laksemoussen til og kom den op i en fin skål. Pynt eventuelt med lakserogn og små dildkviste.


  8. Varm en stegepande op og hæld olivenolie på.


  9. Skær rugbrødet ud i stave.


  10. Rist rugbrødsstavene på alle fire sider og drys med salt.


  11. Kom koldt vand i en lille gryde eller kasserolle og tænd for blusset.


  12. Når vandet koger, kommes de fire æg forsigtigt ned i vandet.


  13. Lad æggene koge ved høj varme i 6 minutter og hæld koldt vand over et øjeblik, når de er færdige.


  14. Server den lækre laksemousse med høvlet peberrod sammen med ristet rugbrød og blødkogt æg og en stor kande grøn te.

Opskriftsnoter

Du må meget gerne give en vurdering af opskriften på laksemousse med høvlet peberrod længere nede på siden. Du kan give mellem 1-5 stjerner og knytte en lille kommentar til.

Andre forslag til morgenmad i luksusklassen

Hvis du ønsker andre forslag til sund morgenmad, hvor æg indgår, kan jeg varmt anbefale dig at kigge nærmere på grønne asparges svøbt i bacon med scrambled eggs eller bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon.

 

Laksemousse med høvlet peberrod
Laksemousse med høvlet peberrod

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here