Lammegryde med rødvin og rosmarin er perfekt mad i weekenden og til gæster. Gryderetten har rigtig meget dybde og smag – comfort food når det er bedst.

Jeg laver mos af blomkål og “power-kartofler” og serverer til. Men almindelig kartoffelmos, ris, eller rodfrugtemos er helt sikkert også godt til.

Prøv også med en god grønkålssalat som tilbehør. De her to passer perfekt til:

Grønkålssalat med pærer og rugbrødscrumble

Grønkålssalat med syltede rødløg og granatæble

Lammegryde med rødvin og rosmarin
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
2 t
Samlet tid
2 t 30 min
 

Gryderet

Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: gryderet, lammegryde
Antal: 6 personer
Ingredienser
Lammegryde
  • Olivenolie eller smør
  • 1 kg lammekød (f.eks. inderlår eller culotte)
  • 2 mellemstore løg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g champignon (f.eks. markchampignon)
  • 390 g mosede tomater (dåse eller pap-brik)
  • 4 dl rødvin (min vinmand anbefalede Syrah)
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 8 slanke gulerødder
  • 8-10 stilke frisk rosmarin
  • 2 dl piskefløde
Kartoffel-/ blomkålsmos
  • 1 kg kartofler (f.eks. dem med færre kulhydrater) De hedder power potato
  • 1 helt blomkålshoved
  • 1 god klat smør
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber (f.eks. hvid peber)
Fremgangsmåde
Lammegryde
  1. Skær lammekødet i store men mundrette stykker.

  2. Rengør svampene og skær dem eventuelt i halve eller kvarte.

  3. Brun svampene i olivenolie eller smør i en stor gryde og tag dem op, når de er godt brunede.

  4. Brun kødet i olivenolie eller smør i den samme gryde, som du brugte til champignonerne.

  5. Pil løgene og hak dem fint.

  6. Kom dem i gryden sammen med det brunede lammekød og lad dem blive klare.

  7. Hæld rødvin og mosede tomater i gryden sammen med hvidløg, salt og peber.

  8. Fjern stilken på den friske rosmarin og hak bladene fint. Kom dem i gryden.

  9. Læg låg på gryden og lad kødet simre i ca. en time.

  10. Og nu er du nået der til, hvor jeg vil anbefale, at du nyder et glas rødvin inden du fortsætter 🙂

  11. Skræl gulerødderne og skær dem i 1 cm tykke stykker.

  12. Når kødet har simret en times tid, kommer du de brunede champignoner, gulerødder og fløde i gryden.

  13. Skru lidt op for varmen og lad lammegryden koge uden låg en halv times tid.

  14. Smag retten til med salt og peber og server.

Kartoffel-/ og blomkålsmos
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

  2. Skyl blomkålen og del den i store buketter.

  3. Kog kartoflerne i vand (uden salt) i ca. 10 minutter inden blomkålen tilsættes.

  4. Kog kartofler og blomkål til begge dele er møre.

  5. Hæld vandet fra og kom en god klat smør i.

  6. Med en stavblender eller håndmixer moser du kartofler og blomkål. Smag til med salt og peber.

Opskriftsnoter
  • Lammegryden er fryseegnet.

 

  • Har du rester tilbage af mosen så prøv at varme den i ovnen, indtil den bliver gylden. Det smager ret godt.

 

Lammegryde med rødvin og rosmarin
Lammegryde med rødvin og rosmarin

Lammegryde må gerne deles

Jeg vil blive glad for at se din version af lammegryden, så del endelig på Instagram og tag @dethandlermestommad. Og kan jeg få dig til at vurdere opskriften længere nede på siden, vil du gøre mig utrolig glad.

Vild med gryderetter?

Prøv også coq au vin – spækket med grøntsager eller en fyldig kødsauce med squashspaghetti og revet pecorino

 

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here