Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler er en af mine helt klare favoritter, hvad angår grønkålssalat. Kombinationen af syltede rødløg, salte mandler og de friske granatæblekerner tilfredsstiller i den grad smagssansen.

Hvad er superfoods?

Salaten her er EN STOR bowle af superfoods, som din krops celler vil elske. Men hvad dækker over betegnelsen superfoods? Superfoods er råvarer, der nærer vores krop og gør os stærke. De indeholder nemlig mange gode næringsstoffer som antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Grønkål, mandler og granatæbler er på listen over superfoods. Så vidt jeg ved, er rødløg endnu ikke på listen over superfoods, men hvem ved, det kommer måske en dag? Rødløg (og løg generelt) indeholder nemlig plantestoffer, der har en sundhedsmæssig gevinst og kan muligvis være med til at stive immunforsvaret af.

Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler
Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler

Syltede rødløg – hjemmelavede

Her på bloggen finder du opskriften på syltede rødløg uden sukker, som du kan lave på under 10 minutter. Udover at bruge syltede rødløg i salater, er der også mange andre anvendelsesmuligheder. Tryk her for at læse mere og for at få opskriften.

Saltmandler – hjemmelavede

Verdens nemmeste saltmandler kan du lave på under en halv time. Det tager kun et øjeblik at klargøre dem, og resten af tiden passer de sig selv i ovnen. Men pas på – de er ret populære, og jeg må ofte ud i en dobbeltportion for at være sikker på, at der er nok. Udover at de er lækre som det sprøde og salte element i en salat, er de også en fantastisk snack. Tryk her for at få opskriften på verdens nemmeste saltmandler.

Ideen til opskriften

Sidste vinter postede jeg opskriften på syltede rødløg på de sociale medier, hvor en af mine følgere foreslog at bruge syltede rødløg i salater med grønkål. Jeg har lavet salaten her en del gange det sidste års tid, så nu blev det tid til at dele opskriften med dig.

Jeg har f.eks. serveret grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler sammen med ovnbagt laks, en god hakkebøf, kyllingefrikadeller med forårsløg og ovnstegt kylling med sprødt skind.

Gave fra Det italienske køkken – 10%

Jeg bruger enten citronolie eller en god olivenolie og citronsaft som marinade til den friske grønkål. Min begejstring for de skønne olier, der forhandles hos www.detitalienskekoekken.dk, har mundet ud i et samarbejde, der kommer dig til gode. Når du shopper i deres webshop, kan du opnå 10% rabat på dine køb ved at anvende rabatkoden “mette10”. Tjek deres side ud – de har en masse italienske specialiteter af høj kvalitet.

 

5 fra 3 stemmer
Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.
Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler
Forb. tid
10 min
 
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Grønkålssalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g frisk grønkål (175 g ribbet)
  • 1 spsk citronolie (eller citronsaft og olivenolie)
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 dl saltmandler (se link til opskrift)
  • 1 dl syltede rødløg (se link til opskrift)
Fremgangsmåde
  1. Skyl den friske grønkål grundigt og rib den, så du kun har de grønne sprøde blade tilbage.



  2. Snit eller hak grønkålen forholdsvis fint og hæld citronolie, salt og peber over.



  3. Massér olien og krydderierne godt ind i grønkålen. Brug fingrene.



  4. Kom den godt masserede grønkål op i en salatskål og pynt med syltede rødløg, granatæblekerner og saltmandler.

Opskriftsnoter
  • Din mening om opskriften er både vigtig for mig men også for andre besøgende her på siden, der har lyst til at afprøve opskriften. Nederst på siden kan du vurdere opskriften på grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og supplere med en kort kommentar. T A K 🙂

 

  • Er du til nemme løsninger, kan du købe grønkål, der er skyllet, ribbet og snittet lige klar til brug. Du kan også købe granatæblekerner, der er klar til brug. Og de salte mandler fås også klar til at drysse over salaten.

Læs også ugens madtip her.

Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler
Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler

4 kommentarer

  1. Denne opskrift er helt igenne fantastisk, den er blevet en farvorit hjemme hos os, blandingen af granat æbler, de saltede madler og de syltede rødløg gør det himmelsk for smagsløgene. Den skal klart på bordet juleaften.

    Tak for dejlige opskrifter Mette

    • Kære Kamilla
      Tusind tak for den flotte vurdering af opskriften. Hvor er det godt at høre, at salaten er blevet en favorit hjemme hos jer. Her hjemme er det også en genganger. God ide at serveret grønkålssalten sammen med julemaden.

  2. Super dejlig salat. Alle familiens voksne elsker den. Børnene nøjes med granatæblekerner og de lækre mandler – det er meget populært.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here