Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler er en af mine helt store favoritter, hvad angår grønkålssalat. Kombinationen af syltede rødløg, salte mandler og de friske granatæblekerner tilfredsstiller i den grad smagssansen.

Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler
Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler

Syltede rødløg – hjemmelavede

Her på bloggen finder du opskriften på syltede rødløg uden sukker, som du kan lave på under 10 minutter. Udover at bruge syltede rødløg i salater, er der også mange andre anvendelsesmuligheder. Tryk her for at læse mere og for at få opskriften.

Saltmandler – hjemmelavede

Verdens nemmeste saltmandler kan du lave på under en halv time. Det tager kun et øjeblik at klargøre dem, og resten af tiden passer de sig selv i ovnen. Men pas på – de er ret populære, og jeg må ofte ud i en dobbeltportion for at være sikker på, at der er nok. Udover at de er lækre som det sprøde og salte element i salat, er de også en fantastisk snack. Tryk her for at få opskriften på verdens nemmeste saltmandler.

 

5 fra 4 stemmer
Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.
Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler
Forb. tid
10 min
 
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Grønkålssalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
 • 300 g frisk grønkål (175 g ribbet)
 • 1 spsk citronolie (eller citronsaft og olivenolie)
 • Himalayasalt
 • Friskkværnet peber
 • 1 dl granatæblekerner
 • 1 dl saltmandler (se link til opskrift)
 • 1 dl syltede rødløg (se link til opskrift)
Fremgangsmåde
 1. Skyl den friske grønkål grundigt og rib den, så du kun har de grønne sprøde blade tilbage. 2. Snit eller hak grønkålen forholdsvis fint og hæld citronolie, salt og peber over. 3. Massér olien og krydderierne godt ind i grønkålen. Brug fingrene. 4. Kom den godt masserede grønkål i en salatskål og pynt med syltede rødløg, granatæblekerner og saltmandler.

Opskriftsnoter
 • Din mening om grønkålssalaten er både vigtig for mig men også for andre besøgende her på siden, der har lyst til at prøve opskriften. Nederst på siden kan du vurdere opskriften. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og supplere med en kort kommentar. T A K 🙂

 

 • Er du til nemme løsninger, kan du købe grønkål, der er skyllet, ribbet og snittet lige klar til brug. Du kan også købe granatæblekerner, der er klar til brug. Og de salte mandler fås også klar til at drysse over salaten.

Hvad er superfoods?

Salaten her er EN STOR bowle af superfoods, som din krops celler vil elske. Men hvad dækker over betegnelsen superfoods? Superfoods er råvarer, der nærer kroppen og gør os stærke. De indeholder mange gode næringsstoffer som antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Grønkål, mandler og granatæbler er på listen over superfoods. Så vidt jeg ved, er rødløg endnu ikke på listen over superfoods, men hvem ved, det kommer måske en dag? Rødløg (og løg generelt) indeholder nemlig plantestoffer, der har en sundhedsmæssig gevinst og kan muligvis være med til at stive immunforsvaret af.

Ideen til opskriften

Sidste vinter postede jeg opskriften på syltede rødløg på de sociale medier, hvor en af mine følgere foreslog at bruge syltede rødløg i salater med grønkål. Jeg har lavet salaten her en del gange det sidste års tid, så nu blev det tid til at dele opskriften med dig.

Jeg har f.eks. serveret grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler sammen med ovnbagt laks, en god hakkebøf, kyllingefrikadeller med forårsløg og ovnstegt kylling med sprødt skind.

8 kommentarer

 1. Denne opskrift er helt igenne fantastisk, den er blevet en farvorit hjemme hos os, blandingen af granat æbler, de saltede madler og de syltede rødløg gør det himmelsk for smagsløgene. Den skal klart på bordet juleaften.

  Tak for dejlige opskrifter Mette

  • Kære Kamilla
   Tusind tak for den flotte vurdering af opskriften. Hvor er det godt at høre, at salaten er blevet en favorit hjemme hos jer. Her hjemme er det også en genganger. God ide at serveret grønkålssalten sammen med julemaden.

 2. Super dejlig salat. Alle familiens voksne elsker den. Børnene nøjes med granatæblekerner og de lækre mandler – det er meget populært.

  • Dejligt at høre, at alle familiens voksne elsker salaten. Og helt fair, at børnene nøjes med granatæblekerner og saltmandler. Der er vist ikke mange børn, der spiser grønkålssalat 🙂

 3. Super dejlig salat som jeg har lavet flere gange. Den er helt sikkert en af mine favoritter når der skal bruges grønkål.

  • Tak for feedback Lotte 🙂
   Der er så mange måder at lave grønkålssalat på, og jeg kan godt forstå, at den her er blevet en favorit.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift
Please enter your comment!
Please enter your name here