Regnbuesalat med rød spidskål lyser virkelig op på middagsbordet med alle de flotte farver.

I sensommeren, efteråret og hele vinteren er det sæson for rød spidskål, som egner sig perfekt i salater. Jo fineren kålen snittes, jo mere lækker bliver salaten.

Salaten egner sig godt som tilbehør til alle former for stegt kød og fisk. Prøv f.eks. med ovnbagt laks med sesam. Du finder opskriften her. Eller hvad med en grillet hakkebøf med frisk salvie? Tjek opskriften ud ved at trykke her.

Regnbuesalat med rød spidskål på buffeten og med på farten

Regnbuesalat egner sig også godt som en del af en buffet eller som en mættende frokostsalat. Den er nem at have med på job, i skole eller ud i det blå. Kom den i en boks med låg og frokosten er klaret.

Regnbusalat serveret med laks
Regnbuesalat serveret med laks
Regnbuesalat med rød spidskål
Forb. tid
15 min
 

Farverig salat med rød spidskål

Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: Regnbuesalat, Regnbuesalat med rød spidskål
Antal: 4 personer
Forfatter: Mette Forman
Ingredienser
  • 1/2 lille rødt spidskål
  • 10 tørrede abrikoser (friske kan også bruges)
  • 150 g frosne edamame-bønner
  • 1 lille bakke friske blåbær
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • Evt. balsamico crema (dressing)
Fremgangsmåde
  1. Skær de tørrede abrikoser i mindre stykker og kom dem i en lille skål. Hæld kogende vand over og lad dem ligge der, mens du fortsætter. (Abrikoserne svulmer op og bliver næsten som friske).

  2. Kom de frosne edamame-bønner i en skål og hæld kogende vand over. De tør op i løbet af et par minutter. Si vandet fra.

  3. Fjern eventuelt de yderste blade på det lille spidskål, del det i 4 stykker og fjern stokken.

  4. Snit halvdelen af det røde spidskål meget fint og kom det på et fad eller i en salatskål.

  5. Skyl de friske blåbær og kom dem i salaten.

  6. Kom de optøede edamame-bønner i salaten.

  7. Hæld vandet fra abrikoserne og kom dem i salaten.

  8. Vend det hele sammen og pynt med friske basilikumblade.

  9. Hæld eventuelt balsamico crema på, når du serverer din regnbuesalat.

Opskriftsnoter

Salaten holder sig frisk i køleskabet og kan sagtens laves i god tid. Opbevar enten salaten i en boks med låg eller anret salaten på et fad og dæk det med et rent viskestykke, der er skyllet i koldt vand og hårdt opvredet.

Hvis du bruger friske abrikoser i stedet for tørrede, kan du eventuelt fjerne skrællen på dem og skære dem ud i små fileter.

Regnbuesalt og andre farverige salater

Er du vild med kulør på maden, kan du også prøve at tjekke de her opskrifter ud:

Tivoli-salat

Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler

Salat med blåbær og cashewnødder

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here