Syltede rødløg uden sukker er utroligt nemt at lave, og det tager under 10 minutter. Og så er anvendelsesmulighederne mange.

Syltede rødløg uden sukker pifter dine retter op

Når du først er kommet i gang, er der ingen grænser for, hvor du kan bruge dine syltede rødløg. Jeg bruger syltede rødløg ovenpå hotdogs, i mine burgere, på salater og som tilbehør til stegt kød eller tapasretter. Hvad bruger du syltede rødløg til? Skriv meget gerne i kommentarfeltet nederst på siden.

Syltede rødløg uden sukker

 

Prøv f.eks. opskriften her på grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler. Den er et kæmpe hit her på bloggen hele vinterhalvåret.

Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.
Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler

 

5 fra 2 stemmer
Syltede rødløg uden sukker
Syltede rødløg uden sukker
Forb. tid
7 min
Tilb. tid
3 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk
Antal: 1 glas
Ingredienser
  • 3 stk. rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl Sukrin Gold
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 20 hele peberkorn
  • 4 stk. laurbærblade
Fremgangsmåde
  1. Pil rødløgene og halver dem.


  2. Skær de halve løg i tynde skiver.


  3. Kom æblecidereddike, vand, Sukrin Gold, hele peberkorn, laurbærblade og salt i en lille gryde og bring det i kog.


  4. Når "sukkeret" er opløst, kommes rødløgene op i gryden.


  5. Kog løgene i ganske kort tid (ca. 2 minutter).


  6. Skold et sylteglas med låg i kogende vand, så det er HELT rent.


  7. Kom de varme rødløg og lagen op i sylteglasset.


  8. Lad det afkøle lidt og sæt låg på.


  9. Kom dine syltede rødløg i køleskabet et par timer, inden du går om bord i dem.

Opskriftsnoter
  • De syltede rødløg kan holde sig i flere uger på køl.

 

 

For leden dag bagte jeg Jane Fabers pølsebrød og lavede lækre hotdogs med ristede økopølser, salatblade, sennep og ketchup og toppede dem selvfølgeligt med syltede rødløg uden sukker. Det smagte skønt, og hele familien nød dem.

Jeg bruger rødløg i flere af mine opskrifter, f.eks. meatza med artiskokker og oliven, den lækre og populære broccolisalat med tranebær og pande med blandede bønner og rødløg.

Derfor skal du spise løg

Løg har en udrensende effekt på kroppen. Jeg prøver, at snige løg ind i mine måltider morgen, middag og aften. Det er alle former for løg, også forårsløg, hvidløg og purløg. F.eks. er det lækkert med lidt friskklippet purløg på spejlæg eller scrambled eggs om morgenen.

Sådan søder du dine syltede rødløg uden sukker

Sukrin anvender jeg ofte som et alternativ til sukker. Sukrin er et naturligt sødemiddel, som er lavet af pærer, meloner og spisesvampe, som har gennemgået en gæringsproces (fermentering). Sukrin påvirker ikke dit blodsukker og indeholder 0 kalorier og 0 kulhydrater. Sukrin har ingen skadelig påvirkning på tænderne. Du kan købe Sukrin Gold i Matas-butikker og helsekostforretninger.

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Det ta’r kun et øjeblik 🙂

Syltede rødløg uden sukker

 

19 kommentarer

  1. Hej Mette. Det tog max 10 min og blev super lækkert, god inspiration til en ny sammensætning af mad i mit køkken. menuen bestod af økologiske pølser, blandet kål og syltede rødløg ( hotdog) er aldrig sket før. Familien var i chock, men på den begejstrede måde. Tusind tak og god weekend ❤️

    • Hej Wicki
      Fantastisk når “vi” kan chockere og især, når det udløser begejstring. Dejligt, at de nye toner i dit køkken var en succes. Rigtig god weekend og tusind tak for din tilbagemelding 🙂 🙂 🙂

  2. Jeg er kæmpe fan af de her løg, løg er godt i mange henseender, specielt de her, jeg laver dem på 10 minutter og bruger dem til alt, lige fra torskerogn til kalvekød, avocado til hytteost.
    Just ❤ it.

    • Tusind tak for din fine anmeldelse Christina 🙂 Godt at høre, at du også er fan. Syltede rødløg kan bruges til næsten alt 🙂

  3. Så bliver der syltet rødløg – igen ? Det er som om der mangler noget i køleskabet hver gang vi løber tør ? Vores kroppe har godt af løg og denne variant er ingen undtagelse så tøv ikke med at prøve. Selv en kedelig ost bliver meget mere indbydende med lidt syltet rødløg på toppen ?

    • Tak for din fine kommentar Inge. Du har ret. Løg er super sundt og hjælper kroppen med at skille sig af med affaldsstoffer. Jeg prøver, at få forskellige former for løg ind i de fleste af mine måltider. Det kan være i form af hvidløg, rødløg, almindelige løg, forårsløg eller purløg.
      Der er så mange anvendelsesmuligheder, og, som du skriver, er rødløg er super lækkert på ost.

    • Tak for den fine anmeldelse Mia 🙂 Jeg er også vild med syltede rødløg og anvendelsesmulighederne er mange 🙂

    • Hej May-Brit
      Jeg er glad for, at du også sætter pris på opskrifter uden sukker, og at du synes om de syltede rødløg. Tusind tak for din tilbagemelding 🙏

    • Det lyder helt fantastisk Mia 🙂 Ovnstegt kylling med ost og nyopgravede kartofler – det er jo luksus! og så er de syltede rødløg prikken over i’et 🙂 Tusind tak for stjernerne.

  4. Har i dag prøvet at lave dine syltede rødløg, som supplement til vores pulled pork, stor succes og kors hvor de smager godt

    • Wauw Tommy 🙂 🙂 🙂 Super god ide at servere syltede rødløg til pulled pork. Det må have været en smagsmæssig kombi i topklassen. Tak for ALLE stjernerne og tak for super inspiration.

  5. Syltede rødløg er bare “et must” …
    bruger dem til ALT! … og har altid et glas i køleskabet … hurtigt og nemt at lave 👍 … supplere lige opskriften med 1 teske fl sød, da jeg er til den søde side 🙈

    • Hej Vania
      Syltede rødløg er super anvendeligt og pifter maden op både hvad smagen angår og det visuelle udtryk. Det er en god ide at søde lidt ekstra med flydende sød, hvis man godt kan lide dem lidt sødere.
      Tusind tak for alle stjernerne 🙂

  6. Super nem og helt vild lækker opskrift – smager helt fantastisk i retter som salater og sandwiches! Har du eventuelt kcal indhold på dem? 🙂

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here