Her får du opskriften på den måde, jeg laver spaghetti bolognese på. Det er en stor portion, så den store gryde skal findes frem. Enten bliver der mad til mange eller mad til flere dage. Gryderetter smager altid lidt bedre dagen efter, hvor alle ingredienserne har afgivet mere smag. Så min opfordring er at lave kødsovs til flere dage.

Fyldig kødsovs med ekstra mange grøntsager

Jeg kommer MANGE grøntsager i kødsovsen for at give retten ekstra meget fylde og smag. De traditionelle spaghetti udskifter jeg med squashspaghetti for at reducere mængden af kulhydrater (low carb) og stivelse. Squashspaghetti er også med til at hæve dagens grøntsagsindtag. Og skal den have fuld gas med grøntsagerne kan man servere dampede bimi (aspargesbroccoli) ved siden af 🙂

Fyldig kødsovs serveret med squashspaghetti, revet pecorino og dampede bimi

Du kan læse mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk

Fyldig kødsovs med squashspaghetti og revet pecorino
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Kødsovs, kødsauce
Antal: 6 personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 1000 g hakket oksekød
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg (presset eller finthakket)
  • 1 stk frisk chili (mild)
  • 500 g champignon
  • 300 g revet gulerødder
  • 680 g tomatpassata (mosede tomater)
  • 1 lille spsk tørret oregano
  • 1 lille spsk tørret timian
  • 1 tsk Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 spsk grøntsagsbouillon (f.eks. Herbamare)
  • 2 laurbærblade
  • 1 lille dåse tomatpure
Tilbehør
  • Revet ost (f.eks. pecorino)
  • 2 stk. squash
Fremgangsmåde
Kødsovs
  1. Flæk chilien på langs og fjern kernerne. Hak den fint.

  2. Rengør champignonerne og skær dem eventuelt i halve eller i kvarte. Hvis de skal kamufleres for børnene, kan de hakkes fint.

  3. Pil og hak løgene fint.

  4. Svits de hakkede løg i olien i et par minutter i en stor gryde.

  5. Kom det hakkede kød i gryden sammen med løgene og brun kødet.

  6. Når kødet er brunet og har har skiftet farve, kommes tomatpassata i gryden.

  7. Tilsæt også presset hvidløg, timian, oregano, salt, peber, laurbærblade, grøntsagsbouillon, tomatpure og revede gulerødder.

  8. Rist champignonerne i lidt olie eller smør på en varm pande, og kom den i gryden med kødsovs.

  9. Læg låg på gryden og lad kødsovsen simre i ca. 20 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.

Squashspaghetti
  1. Brug en spiralizer til at lave squashspaghetti.

  2. Bring en gryde med vand i kog og tilsæt rigeligt med salt.

  3. Kom squash-pasta i gryden og giv dem et hurtigt opkog. De skal kun varmes.

Opskriftsnoter

Du kan også prøve at komme bladselleri, porrer, pastinak, peberfrugt eller squash i din kødsovs.

Kødsovs med friskrevet pecorino

Pecorino er en italiensk fåremælksost og en fantastisk smagsgiver til “pasta-retter”. Den kan sammenlignes lidt med parmesanost. Jeg bruger den friskrevet ovenpå kødsovs, og så bruger jeg den også til mine hjemmelavede pestoer.

 

Fyldig kødsovs med squashspaghetti og revet pecorino

Vild med gryderetter?

Er du vild med gryderetter, kan du prøve at tjekke mine andre opskrifter ud:

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here