Fyldig kødsovs med squashspaghetti og revet pecorino
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Kødsovs, kødsauce
Antal: 6 personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 1000 g hakket oksekød
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg (presset eller finthakket)
  • 1 stk frisk chili (mild)
  • 500 g champignon
  • 300 g revet gulerødder
  • 680 g tomatpassata (mosede tomater)
  • 1 lille spsk tørret oregano
  • 1 lille spsk tørret timian
  • 1 tsk Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 spsk grøntsagsbouillon (f.eks. Herbamare)
  • 2 laurbærblade
  • 1 lille dåse tomatpure
Tilbehør
  • Revet ost (f.eks. pecorino)
  • 2 stk. squash
Fremgangsmåde
Kødsovs
  1. Flæk chilien på langs og fjern kernerne. Hak den fint.

  2. Rengør champignonerne og skær dem eventuelt i halve eller i kvarte. Hvis de skal kamufleres for børnene, kan de hakkes fint.

  3. Pil og hak løgene fint.

  4. Svits de hakkede løg i olien i et par minutter i en stor gryde.

  5. Kom det hakkede kød i gryden sammen med løgene og brun kødet.

  6. Når kødet er brunet og har har skiftet farve, kommes tomatpassata i gryden.

  7. Tilsæt også presset hvidløg, timian, oregano, salt, peber, laurbærblade, grøntsagsbouillon, tomatpure og revede gulerødder.

  8. Rist champignonerne i lidt olie eller smør på en varm pande, og kom den i gryden med kødsovs.

  9. Læg låg på gryden og lad kødsovsen simre i ca. 20 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.

Squashspaghetti
  1. Brug en spiralizer til at lave squashspaghetti.

  2. Bring en gryde med vand i kog og tilsæt rigeligt med salt.

  3. Kom squash-pasta i gryden og giv dem et hurtigt opkog. De skal kun varmes.

Opskriftsnoter

Du kan også prøve at komme bladselleri, porrer, pastinak, peberfrugt eller squash i din kødsovs.