Kålgryde med karry fik jeg serveret for snart 15 år siden hos en god veninde. Retten har jævnligt være på menuen lige siden. Jeg laver altid en stor portion, for jeg elsker nem mad dagen efter. Og så smager gryderetter bare endnu bedre på 2. dagen, når alle krydderierne har afgivet mere smag og trukket ud i retten.

Retten er bestemt fryseegnet, og fryser du en portion ned, kan du glæde dig til en dag, hvor du har nem, sund og smagfuld mad.

Kålgryde med karry
Kålgryde med karry

Boost dit immunforsvar med kålgryde

Ingefær, chili, hvidløg og gurkemeje er fantastiske smagsgivere, men de er også med til at booste dit immunforsvar.

Samme egenskab har hvidkål, som også er godt for fordøjelsen.

5 fra 8 stemmer
Kålgryde med karry
Kålgryde med karry
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Kålgryde, kålgryde med karry
Antal: 6
Ingredienser
  • 800 - 1000 g hakket oksekød eller kyllingebryst i tern
  • 6 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 stk. hvidkål (1,5 - 2 kg)
  • 3 stk. porrer - også den grønne del (du kan sagtens erstatte den ene porre med et løg)
  • 5 mellemstore gulerødder (kan udelades)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl tamari (almindelig soya kan også bruges)
  • 6-10 cm frisk ingefær
  • 2 spsk (med top) karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 frisk chili (evt. også kernerne hvis du er til stærk mad) eller tørret chili efter behag
  • 1 tsk Herbamare urtebouillon
  • Himalayasalt
Fremgangsmåde
  1. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern.

  2. Pil hvidløgene og pres dem.

  3. Hak chilien fint.

  4. Skær et kryds ned gennem toppen af porrerne og skyl dem grundigt for jord. Snit dem herefter fint.

  5. Skræl ingefæren og hak den meget fint. Alternativt kan du rive den på et rivejern.

  6. Fjern de yderste blade på hvidkålen. Del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen fint.

  7. Tænd op under en stor gryde og kom olien i.

  8. Svits kødet i olien til det har skiftet farve.

  9. Kom karryen i gryden sammen med kødet og svits yderligere et par minutter, så karryen “brændes af”.

  10. Kom grøntsagerne i gryden og rør rundt.

  11. De øvrige ingredienser kommes i gryden, og det røres godt igennem.

  12. Lad din kålgryde med karry koge under låg ved svag varme i 25-30 minutter. Husk at røre i gryden indimellem.

  13. Smag retten til og server.

Opskriftsnoter

Har du en rest tilbage til dagen efter, så prøv at servere kålgryden med et spejlæg.

 

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Kartoffelskræller

Hvidløgspresser

Rivejern

Stor gryde

Grydeske

Kålgryde med karry – fik du prøvet opskriften?

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på kålgryde. Du kan vurdere den længere nede på siden og give mellem 1 og 5 stjerne og tilføje en lille kommentar.

Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

 

Kålgryde med karry

Vintermad i flere afskygninger

Vintermad er mange ting. Jeg kan f.eks. anbefale Shepherd’s Pie med oksekød og blomkålsmos, en cremet tomatsuppe med sprøde parmesanflager eller en lækker grønkålssalat, der er lidt til den syrlige side.

 

Siden indeholder reklamelink.

17 kommentarer

  1. Skøn ret. Lavede den med kylling – vil også prøve med oksekød. Velsmagende og dejlig fin i smagen. Der var rigelig mad til tre pers. i to dage – og retten også lækker efter at have trukket et døgn. Tog ristet brød til, men det behøves egentlig ikke.En tolvårig, der har lært at `spise høfligt´ også af mindre vellidt mad, spiste to store portioner begge dage og tog noget med som madpakke.

    • FANTASTISK at kålgryden var et hit hos flere af jer 🙂 Gryderetten smager dejligt med kylling, men jeg kan anbefale at prøve at lave den med hakket oksekød. Det smager også skønt Bonnie.

  2. Når der skal laves mad til flere dage, så er denne ret hel ideel, med et stort kålhoved, og så er det en perfekt ret til efterår og vinter.

    • Den her ret er helt perfekt at lave en stor portion af, så der er mad til et par dage. Dagene efter smager kålgryden bare endnu bedre. Hele vinterhalvåret et det sæson for de grovere grøntsager, som bruges i retten.

    • Ja, i den her gryderet er der knald på smagen, men uden at være stærk. Jeg tilslutter mig din anbefaling om at lave nok til et par dage Kim 🙂 Tak for alle stjernerne 🙂

  3. Har selv lavet retten før men ikke rigtig fået den rigtige smag frem. Det hjalp du mig lige med i dag da jeg fulgte din opskrift.
    Super skøn, sund og billig. ??

    • Det er jeg vildt glad for at høre Liselotte. Mad, der har masser af smag, er sundt og billigt bliver ofte en favorit 🙂 og det er den i hvert tilfælde her hjemme.

  4. vi fik det da vi var børn, det kunne nemlig strække rigtig langt, for en enlig mor til 4 for 30 år siden, men nu skal det da lige laves igen

  5. Endelig fik jeg lavet denne vidunderlige ret – perfekt efter den tunge julemad.
    Den smager simpelthen så godt og jeg er fuldstændig hooked! Denne kålgryde bliver snart lavet igen, Mums- Og så kan den spises med god samvittighed!
    Tak for den Mette?

    • Hvor er dét FANTASTISK, at du hooked på kålgryden ligesom jeg er.
      Det kan da næsten ikke blive bedre, når et måltid både smager godt, er sundt og kan laves for en billig penge 🙂

  6. Så er kålgryden klar til gæster i aften. Har lige smagt en portion til frokost – det smager himmelsk. Har dog brugt spidskål istf. hvidkål.
    Det er ikke sidste gang, jeg laver denne skønne ret.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here