Det tager under en halv time at tilberede torsk i fad med tomater og porrer, og det er derfor en rigtig god hverdagsret.

Torsk i fad er en nem måde at spise fisk på. Det er en let ret, som ikke ligger tungt i maven.

Torsk er mild i smagen, kødet er hvidt og fast og falder i flager, og så indeholder torsk omega 3 og 6. Torsk er en god kilde til sunde proteiner.

De fleste grøntsager er sundest rå, men det forholder sig anderledes med tomater. Tomater indeholder lycopen, som er en stærk antioxidant. Lycopen optages bedst i kroppen, når det har været varmebehandlet, som her i torsk i fad med tomater og porrer.

Du kan læse mere om torsk i fad med tomater og porrer i ugens madtip på www.dragørnyheder.dk

Torsk i fad med tomater og porrer

5 fra 1 stemme
Torsk i fad med tomater og porrer
Torsk i fad med tomater og porrer
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 stykker torskefilet (f.eks. torskeloins)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 store porrer (eller 3 små)
  • 500 g små tomater (store kan også sagtens bruges)
  • 1,5 spsk tørret eller frisk timian (prøv f.eks. citrontimian)
  • 1 dl hvidvin
  • Lidt Himalayasalt og en smule friskkværnet peber
  • Lime
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.


  2. Skyl tomaterne og skær dem i halve, hvis du bruger små tomater og i mindre stykker, hvis du bruger store tomater.


  3. Skær et kryds ned gennem toppen af hver porre og skyl dem grundigt, så der ikke sidder jord på.


  4. Skær porrerne i tynde skiver/ringe.


  5. Bland tomater, porrer, timian, salt, peber og olivenolie sammen og kom det i et ildfast fad.


  6. Hæld hvidvin over grøntsagerne.


  7. Sæt fadet i ovnen i 5 minutter.


  8. Læg torskefileterne ovenpå tomaterne og porrerne og drys salt og lidt peber på fisken.


  9. Bag videre i 15 minutter.


  10. Server limebåde til, så man selv kan bestemme mængden af limesaft.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om torsk i fad med tomater og porrer, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

 

Torsk i fad med tomater og porrer
Lækker torsk i fad med tomater og porrer

Hvis du gerne vil spise mere fisk, kan jeg anbefale dig at se nærmere på opskriften på en anden nem middagsret nemlig sesamstegte rødspættefileter. Eller hvad med en lækker cremet jordskokkesuppe med stegt torsk og persilleolie – en rigtig lækker nordisk ret. Hvis vi bevæger os mod det asiatiske himmelstrøg, er der en thaisuppe med rød karry og laks MUMS!

Du kan også prøve de populære opskrifter på torskerognssalat med forårsløg eller lækker rejesalat, som er to gode frokostsalater.

Lige her til sidste får du to spændende forretter sprøde chips med frisk stenbiderrogn eller delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske.

 

5 kommentarer

    • Dejlig tilbagemelding Mia – tusind tak. Lyder som en god ide med kold peberfrugtsauce som tilbehør til torsk i fad.

  1. Fik ofte torsk i fad som knægt. Og også dengang var det meget højt på favoritlisten. DHMOM (Det Handler Mest Om Mad) har sat den her lige i skabet. God spise.

  2. Den var så fantastisk,Jeg kom nogle små kartofler i tern i for mandens skyld 😍
    Det er absolut ikke sidste ham dem skal laves.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here