Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske er en perfekt forret, når du skal have gæster. De er super nemme at lave og kan forberedes i god tid. De kan også tages med i madpakken – så er der sund og lækker frokost.

Du kan læse mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk

5 fra 2 stemmer
Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske
Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: edamame-hummus
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 600 g edamamebønner (2 poser) (frost)
  • 1 spsk tahin (sesampasta)
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 spsk koldt vand
  • Himalayasalt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 200 g røget laks
  • 2 stk mini-romaine eller hjertesalat
  • Eventuelt frisk timian (pynt)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.


  2. Skær toppen/det grønne af porren og kasser den.  Skyl den hvide del af porren grundigt.


  3. Del porren i 3 stykker. Hvert stykke flækkes ned gennem midten. Skær hver halvdel i tynde strimler.


  4. Kom porrestrimlerne op i en bradepande - eventuelt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, indtil de er blevet sorte.


  5. Lad dem afkøle.


  6. De afkølede porrestrimler kommes i en mini-hakker eller kaffekværn, hvor de pulveriseres.


  7. Kom vand i en gryde, og lad det nå kogepunktet.


  8. Hæld de to poser frosne edamame-bønner op i det kogende vand.


  9. Lad dem koge et par minutter og sluk for varmen. Lad bønnerne ligge i vandet et par minutter yderligere.


  10. Hæld vandet fra edamame-bønnerne og lad dem blive i gryden.


  11. Tilsæt tahin, citronsaft, koldt vand, salt og presset hvidløg.


  12. Med en stavblender moser du bønnerne, indtil du har en fin konsistens.


  13. Smag edamame-hummusen til.


  14. Skyl de små salatblade og lad dem dryppe godt af.


  15. Skær den røget laks i mindre mundrette stykker.


  16. Læg lidt edamame-hummus på hvert salatblad og derefter et par stykker røget laks ovenpå.


  17. Drys en smule porreaske på hver hapser. Brug eventuelt en lille si eller te-æg.


  18. Pynt eventuelt med med frisk timian.


  19. Server straks - VELBEKOMME 🙂


Opskriftsnoter
  • Lav porreasken i god tid og opbevar den i en lille beholder med låg.

 

  • Edamame-hummusen og salatbladene holder sig fint på køl, så det kan også forberedes i god tid.

 

  • Med styr på forberedelserne kan du trylle små delikate hapsere med edamame-hummus og laks frem på ingen tid.
Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske
Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på de delikate hapsere, så efterlad gerne en vurdering nedenfor. Det er muligt at give mellem 1 og 5 stjerner ***** og supplere med en lille kommentar.

Laksemousse med høvlet peberrod er også en vild lækker forret med laks. Den er rigtig nem at lave og kan også forberedes i god tid. Lov mig også at prøve den.

2 kommentarer

  1. Det er jo kun porreasken der tager tid at lave (og den skal man bare have stående). ALT andet tager ingen tid, hverken tilberedning af denne lækre haps eller at tømme et fad 😀

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here