En lækker rejesalat tager ingen tid at lave. Til forskel for mange af de rejesalater, du kan købe i supermarkederne, er hovedingrediensen rent faktisk rejer i opskriften her.
Vælg de rigtige rejer til din rejesalat
Jeg kan anbefale dig at kigge efter det blå mærke “MSC”, når du køber fisk og skaldyr. Mærket står for certificeret bæredygtigt fiskeri. F.eks. er varmtvandsrejer som tigerrejer på Verdensnaturfondens liste over madvarer, man skal holde sig fra, hvis man går ind for bæredygtighed.
- 330 g frosne rejer
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl god mayonnaise (jeg bruger den på pose)
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- 1 lille bundt dild
-
Rejerne optøs.
-
Klip eller hak dilden fint.
-
Med en ske rører du mayonnaise, citronsaft, dild, lidt salt og peber sammen i en skål.
-
Kom rejerne op i en si og pres lidt af væden ud af rejerne. Det er for, at rejesalaten ikke bliver for våd.
-
Kom rejerne op i skålen med mayonnaisen og rør rundt.
-
Smag eventuelt til med mere salt og peber.
-
Anret din rejesalat i en skål og pynt med et par dildkviste.
- Det kan ikke anbefales at bruge rejer i lage - se kommentar nedenfor.
- Det tager kun 5 minutter at røre en lækker rejesalat sammen, men husk at have optøningstiden med i din tidsberegning.
- Opskriften er nok til 3-4 personer.
- Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på lækker rejesalat, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden.
Derfor er rejer et sundt valg
Rejer og skaldyr generelt indeholder alle de sunde flerumættede fedtsyrer, der er vigtige for vort hjertekar-system, og så er de en god kilde til sunde proteiner.
Serveringsforslag
Hvis du ligesom mig gerne vil spise fisk og skaldyr flere gange om ugen, kan en lækker rejesalat være et godt bud. Du kan servere rejesalaten, hvis du skal have frokostgæster, hvor det godt må være lidt ekstra lækkert f.eks. til jul, påske og pinse. Du kan også bruge rejesalaten i din madpakke sammen med en masse grøntsager. Det smager vildt godt som forret ovenpå spæde salatblade pyntet med lidt tomat, avocado og en skive citron.
Flere lækre frokostretter
Hvis du gerne vil have mere inspiration til velsmagende frokostsalater, kan jeg anbefale dig at prøve en nem æggesalat med karse, sommersalat med rygeost eller torskerognssalat med rød peber og forårsløg. Alle 3 salater vil helt sikkert være et hit.
Har idag lavet både lækker rejesalat og nem æggesalat. Æggesalaten er helt klart min favorit, bringer minder tilbage fra barndommen når vi handlede i Magasin og gik op i restaurangen og købte en sandwich med æggesalat??.
Lavede rejesalaten med rejer i lage og det tror jeg var en fejl fra min side, det blev lidt for salt og syrligt. Jeg skal prøve igen med frosne rejer som der står i opskriften?
Kære Mia
Hvor er jeg glad for at høre, at du har lavet lækre frokostsalater. Jeg har det på præcis samme måde som dig med æggesalaten. Den vækker gode minder. Dejligt, at du kunne lide den 🙂
Tak for din tilbagemelding på rejesalaten. Jeg vil tilføje en kommentar i opskriften om, at det ikke kan anbefales at bruge rejer i lage.
Rejer i lage er ganske udemærkede at bruge, hvis man skyller dem hurtigt i iskoldt vand og derefter dupper dem tørre med køkkenrulle 🙂
Tusind tak Gitte.
De bedste rejer er grønlandske skalrejer, som kun lige optøs inde de pilles og der kommes lidt citronsaft og peber på, og lidt af vandet forsigtigt presses ud af rejerne inden de blandes i mayonnaisen sammen med masser af dild.
Elsker denne rejesalat.
Rejer i lage smager normalt mere end frosne rejer. Behold lidt af væden i rejerne. Skalrejer er naturligvis bedst. I Danmark har man aldrig lært sig lave en ordentlig majonnaise, Lav den selv, med de rigtige ingredienser. Det tager ingen tid og lyfter retten til nye højder. Og husk at bruge den rigtige dild.
Tak for en rigtig lækker rejesalat, som jeg serverede for min mor, moster Inger og min søster til frokost i dag, de var alle meget begejstrede. Den vil helt sikkert blive lavet igen. ?
Rejesalat har man smagt i mange variationer. Denne udgave rammer med sin æstetiske fremtoning og fine smag langt over normalen.