Hjemmelavet basilikumpesto med solsikkekerne smager helt FANTASTISK og er super nemt at lave. Server f.eks. pestoen som en del af en tapas eller sammen med charcuterie og ost.

Basilikumpesto og alle anvendelsesmulighederne

Jeg laver ofte en salat af rucola, pesto, semidried tomater, feta og pinjekerner. Det er en salat, der kan laves hele året rundt.

Du kan også vende pestoen i pasta. Det er nemt og kan enten serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til kød.

I sæsonen for nye danske kartofler, er det mega lækkert at vende kogte, kolde kartofler i basilikum og servere den som en smagfuld kold kartoffelsalat.

Eller hvad med at vende pestoen i mayonnaise og bruge den som dip? Det kan altså varmt anbefales.

Nem hjemmelavet basilikumpesto er jo også et must til charcuteries og ost (tapas/antipasti).

 

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

 

4.5 fra 8 stemmer
Nem basilikumpesto med solsikkekerner
Nem basilikumpesto med solsikkekerner
Forb. tid
5 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: basilikumpesto, pesto
Ingredienser
  • 40 g friske basilikum-blade
  • 4 spsk solsikkekerner
  • 8 spsk god olivenolie (mild i smagen) (eller god vindruekerneolie)
  • 1 fed hvidløg
  • 35 g parmesanost (f.eks. Pecorino)
  • 1 knivspids Himalayasalt
  • 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Skyl den friske basilikum og pluk bladene af stilken.

  2. Kom basilikumblade og de øvrige ingredienser i en minihakker og blend til du har en lidt grov pesto - der må gerne være lidt struktur i. 

  3. Smag pestoen til og nyd. Det er nemt ik'?

Opskriftsnoter

Prøv eventuelt at riste solsikkekernerne på en tør pande. Det giver en lidt nøddeagtig smag.

 

Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på basilikumpesto med solsikkekerner, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

 

Basilikumpesto
Basilikumpesto, semidried tomater, oliven og cremet ost

Basilikumpesto og 2 andre typer grøn pesto

Ramsløgspesto
I det tidlige forår byder skovbunden på de skønneste ramsløg, som smager vidunderligt, når de forvandles til en lækker ramsløgspesto. Opskriften finder du her ved at trykke på linket.

Persillepesto
Persillepesto med Pecorino og solsikkekerner smager dejligt på letdampede blomkål eller sammen med nye danske kogte kolde kartofler. Opskriften finder du her ved at trykke på linket.

Basilikumpesto
Prøv at lave laksepakker med letdampede aspargesbroccoli (Bimi), et stykke laks, basilikumpesto (eller persille eller ramsløg) og små halve tomater, der pakkes ind i bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Det er MUMS 🙂 Tryk på billedet for at få opskriften.

Laks med pesto
Laks med pesto og små tomater på bund af dampet broccoliasparges

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

15 kommentarer

  1. Hej Mette
    I dag vil jeg prøve din basilikumpesto. Jeg vil vende tilbage med hvad jeg synes. Jeg er vild med at du bruger solsikkekerner i stedet for pinjekerner som er så dyre.
    Kh Linda

    • Kære Linda
      Hvor dejligt at høre, at du synes om ideen med at erstatte pinjekerner med solsikkekerner.
      Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om
      De bedste hilsener fra Mette

    • Hvor er jeg glad for, at du har haft lyst til at prøve den nemme opskrift Mia.
      Super god ide at bruge pestoen i laksepakker. Det smager så SKØNT.

  2. Mums, den er lækker og opskriften er nem. Den bliver et hit hos os. Dejligt med solsikkekerner i stedet for pinjekerner.

    • Dejlig feedback Bente – tusind tak.
      Solsikkekerner er et super godt alternativ til pinjekerner, der er lidt dyre.

  3. Jeg elsker nemme/lette opskrifter? jeg havde ingen solsikkekerner, så jeg brugte græskarkerner. Det blev også godt?Det smagte så lækkert?
    Vh Anette

  4. Jeg synes opskriften er god, jeg kom rød og grøn basilikum i og lidt mere hvidløg og citronskal i. Men det er jo alt efter temperamentet den dag?

    • Hej Annette
      Jeg vil tro, at pesto holder sig et par uger i køleskabet.
      Tænker det er en god ide at skolde glasset i kogende vand og eventuel skylle det med lidt atamon – så er du på den sikre side.
      Rigtig god fornøjelse med pestoen.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here