Hjemmelavet basilikumpesto med solsikkekerne smager helt FANTASTISK og er super nemt at lave. Server f.eks. pestoen som en del af en tapas eller sammen med charcuterie og ost.

Jeg laver ofte en salat af rucola, pesto, semidried tomater, feta og pinjekerner. Du kan også vende pestoen i pasta. Eller hvad med at vende pestoen i mayonnaise og bruge den som dip?

God olivenolie kan være en kulinarisk oplevelse

* På www.detitalienskekoekken.dk får du 10% rabat på den samlede ordre ved at bruge rabatkoden “mette10”. På webshoppen finder du håndplukkede italienske specialiteter af ekstra høj kvalitet. Jeg er særlig begejstret for deres olier og balsamico og bruger deres økologiske olivenolie, når jeg laver pesto.

 

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

 

Læs også ugens madtip på DragørNyheder.dk

5 fra 1 stemme
Nem basilikumpesto med solsikkekerner
Nem basilikumpesto med solsikkekerner
Forb. tid
5 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: basilikumpesto, pesto
Ingredienser
  • 40 g frisk basilikum
  • 4 spsk solsikkekerner
  • 8 spsk god olivenolie *
  • 1 fed hvidløg
  • 35 g parmesanost (f.eks. Pecorino)
  • 1 knivspids Himalayasalt
  • 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Skyl den friske basilikum og pluk bladene af stilken.

  2. Kom basilikumblade og de øvrige ingredienser i en minihakker og blend til du har en lidt grov pesto - der må gerne være lidt struktur i. 

  3. Smag pestoen til og nyd. Det er nemt ik'?

Opskriftsnoter

Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på basilikumpesto med solsikkekerner, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.

 

Basilikumpesto
Basilikumpesto, semidried tomater, oliven og cremet ost

Basilikumpesto og 2 andre typer grøn pesto

Ramsløgspesto
I det tidlige forår byder skovbunden på de skønneste ramsløg, som smager vidunderligt, når de forvandles til en lækker ramsløgspesto. Opskriften finder du her ved at trykke på linket.

Persillepesto
Persillepesto med Pecorino og solsikkekerner smager dejligt på letdampede blomkål eller sammen med nye danske kogte kolde kartofler. Opskriften finder du her ved at trykke på linket.

Basilikumpesto
Prøv at lave laksepakker med letdampede aspargesbroccoli, et stykke laks, basilikumpesto (eller persille eller ramsløg) og små halve tomater, der pakkes ind i bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Det er MUMS 🙂 Tryk på billedet for at få opskriften.

Laks med pesto
Laks med pesto og små tomater på bund af dampet broccoliasparges

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

6 kommentarer

  1. Hej Mette
    I dag vil jeg prøve din basilikumpesto. Jeg vil vende tilbage med hvad jeg synes. Jeg er vild med at du bruger solsikkekerner i stedet for pinjekerner som er så dyre.
    Kh Linda

    • Kære Linda
      Hvor dejligt at høre, at du synes om ideen med at erstatte pinjekerner med solsikkekerner.
      Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om
      De bedste hilsener fra Mette

    • Tusind tak for din vurdering af opskriften Linda 🙂 Det glæder mig at høre, at du kunne lide alternativet med solsikkekernerne.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here