Tilbagevendende igen og igen – det er hvad rucolasalaten er her hjemme. De sidste 15 år har jeg med jævne mellemrum mixet den her salat med rucola og feta sammen. Det er en salat med knald på smagen, og det er vi ret stor fan af. Prøv at servere den til tamari-marinerede kyllingelår, meatza med artiskok og oliven eller marineret lammekrone. Den kan også gå til en god hakkebøf eller et stykke laks.

Salat med rucola og feta hele året

Selvfølgelig er de danske tomater at foretrække sidst på sommeren, men heldigvis kan vi få små tomater hele året. Hvis det ikke er sæson for danske tomater, kan det anbefales at bruge semidried tomater, som har meget mere smag. Rucola og basilikum findes også i supermarkederne eller hos den lokale grønthandler hele året, så salat med rucola og feta kan serveres hele året.

Salat med masser af smag

Salaten er kraftig i smagen med både rucolaens og basilikumpestoens dominerende karakteristika. Men samspillet skaber så fin balance i selskab med feta, pinjekerner og tomater. Er du til mad, der smager af noget, går salaten måske hen og bliver en favorit, ligesom den er her hos mig.

Opskrift på semidried tomater her på bloggen

Det er ultra nemt at lave semidried tomater – alias langtidsbagte tomater. Når tomaterne først er kommet i ovnen passer de sig selv. Resultatet er dobbelt op på smag! Tryk her hvis du vil tjekke opskriften ud.

Opskrift på nem basilikumpesto her på bloggen

Du kan lave din egen pesto på ganske få minutter og resultatet taler helt for sig selv. Jeg kan varmt anbefale en hjemmelavet version. Prøv at tjekke den her nemme opskrift ud på basilikumpesto med solsikkekerner.

5 fra 1 stemme
Salat med rucula og feta
Salat med rucola og feta
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Middelhavet
Keyword: salat med pesto, salat med rucola
Antal: 4
Ingredienser
  • 1 bakke/pose rucola
  • 1 dl pesto (se link til opskrift)
  • 1 dl semidried tomater eller friske cherrytomater (se link til opskrift)
  • 1 pk salatost/feta i tern (f.eks. kryddermarineret)
  • Evt. ristede pinjekerner med salt
Fremgangsmåde
  1. Skyl rucola-salaten i koldt vand og lad den dryppe godt af.

  2. Rist pinjekernerne på en varm tør pande og drys med salt. Lad nødderne køle af på et stykke køkkenrulle.

  3. Hvis du bruger friske tomater, skylles de og halveres.

  4. Kom rucolaen op i en salatskål og hæld basilikumpesto udover.

  5. Pynt med tomater, feta i tern og ristede pinjekerner.

Opskriftsnoter

Jeg vil blive utrolig glad for at høre din mening om salaten. Du kan vurdere opskriften længere nede på siden ved give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Dine input kan også være til glæde for andre, der tjekker opskriften ud.

 

Rucolaens egenskaber

Rucola er medlem af kålfamilien og indeholder både antioxidanter og bitterstoffer. Bitterstofferne styrker leverens afgiftningsevne, og så kan rucola være med til at forhindre inflammation i kroppen – så bare spis løs.

Andre salater der kan laves hele året

Her får du 4 andre bud på salater, der kan serveres hele året. Hvis du trykker på et link, ryger du videre til opskriften.

1 kommentar

  1. Jeg er ret begejstret for mad med masser af smag og lige netop derfor er jeg vild med den her salat. Jeg er mest til friske tomater fremfor semidried tomatoes, men det er jo en smagssag.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here