Tamari-marinerede kyllingelår er lækre møre og saftige, og tamari tilfører en lækker og lidt salt smag. Skindet på kyllingelårene bliver dejligt sprødt.

Kyllingelårene er nem hverdagsmad, og rester er gode i madpakken dagen efter.

Kyllingelårene gør sig også rigtigt godt på en buffet, hvor der skal være mad til mange, og de kræver minimal forberedelse, hvilket er vigtigt for mig, når der skal laves mad til mange. De vil helt sikkert være et hit til en børnefødselsdag.

Ofte kigger mange af os efter inspiration på mad, der smager godt, er sundt, er nemt og er billigt. Her får du opskriften på tamari-marinerede kyllingelår, som er det hele.

Du kan læse mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk.

 

5 fra 2 stemmer
Tamari-marinerede kyllingelår
Tamari-marinerede kyllingelår
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 15 stk. kyllingelår
  • 1 dl tamari
  • 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Dagen før blandes olie og tamari og hældes i en stor skål eller andet med låg.

  2. Læg kyllingelårene ned i marinaden. Sæt låg på og sæt kyllingelårene på køl.

  3. Vend ind imellem kyllingelårene, så de marineres på alle sider.

  4. Dagen efter: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.



  5. Læg kyllingelår og marinaden i et ildfast fad eller i en bradepande og steg dem i 45 minutter.

  6. Når kyllingelårene er færdige, kan du eventuelt pakke et stykke bagepapir eller sølvpapir omkring "skaftet" og binde et lille stykke snor omkring.

  7. Pynt eventuelt tamari-ristede kyllingelår med bredbladet persille og server f.eks. en lækker spidskålssalat med avocado og abrikos som tilbehør.

Velbekomme 🙂

Kylling er en god kilde til sunde proteiner, som er kroppens byggesten. Jeg vælger altid dansk kylling, helst økologisk og kylling, der er ikke pumpet med vand og salt – 100% ren kylling.

Hvis du gerne vil have mere inspiration til, hvad du kan bruge tamari til, kan du kigge lidt rundt her på bloggen for, der er rigtig mange opskrifter, men jeg kan f.eks. anbefale dig at kigge på sund og velsmagende kålgryde med karry, asiatisk nudelsalat med and, kylling og cashewnødder og tamari-ristede nødder.

Tamari-marinerede kyllingelår
Tamari-marinerede kyllingelår

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på de sprøde kyllingelår, så efterlad gerne en anmeldelse nedenfor.

2 kommentarer

  1. Ynglings opskrift, når huset er fyldt med unge mennesker, om der bliver lavet 10 eller 50, så er der ikke en eneste tilbage til madpakken.

  2. Fantastiskt saftigt och välsmakande kyckling. Önskemål finns på att göra den igen.
    Serverades med brocolisallad med tranbär.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here