Hjemmelavet ramsløgspesto hører sig det tidligere forår til. I marts måned begynder de små grønne ramsløg af pible op af jorden. Ramsløg smager lidt som hvidløg og vokser primært i skovbunden, hvor jorden er god og velnæret. Ramsløg skulle efter sigende være endnu sundere end hvidløg.

Ramsløgpesto kan bruges som dressing på salater, i sandwiches med f.eks. røget laks eller på burgere. Det smager også skønt at vende små nye kogte kartofler i ramsløgspesto (se længere nede på siden). Her har jeg marineret svinemørbrad i ramsløgspesto og sat på spyd, og det kan varmt anbefales. Du finder opskriften ved at trykke på linket – svinemørbrad på spyd. 

Svinemørbrad med ramsløgspesto
Svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto med jordskokkechips og fetadip
5 fra 1 stemme
Hjemmelavet ramsløgspesto
Hjemmelavet ramsløgspesto
Ret: Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Ingredienser
  • 40 g ramsløg
  • 30 g pinjekerner
  • 1 dl olivenolie (mild i smagen) eller vindruekerneolie
  • 15 g revet parmesan
  • 2 spsk citronsaft
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl ramsløgene grundigt og skær dem i strimler.

  2. Kom ramsløg, pinjekerner, olivenolie, parmesan og citronsaft i en minihakker og kørt til du har en fin jævn pesto.

  3. Smag ramsløgspestoen til med salt og peber.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om ramsløgspesto, så efterlad meget gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

 

  • Hvis du bruger olivenolie, får pestoen en kraftigere smag, men bruger du vindruekerneolie, bliver den mildere i smagen. Hvad er du mest til? Skriv gerne i kommentarfeltet.

Her har jeg marineret en hel svinemørbrad i ramsløgspesto og stegt den i ovnen. Som tilbehør er der en simpel salat med feldsalat, blomkål og rød chili og som prikken over i’et skønne bagte pærer.

Helstegt svinemørbrad med ramsløgspesto og salat
Helstegt svinemørbrad med ramsløgspesto, bagte pærer og lækker salat

Prøv også at vende en portion ramsløgspesto i et kilo nye danske (kogte og kolde) kartofler skåret i mindre mundrette stykker. Det smager helt fantastisk.

Nye kartofler vendt i ramsløgspesto
Nye kartofler vendt i ramsløgspesto

Du kan sanke dine ramsløg

Jeg er ret optaget af udnytte de muligheder for at samle, som naturen tilbyder os. Kender du begrebet “at sanke”? Sanke betyder at samle, og ramsløg er en af de første råvarer, vi kan sanke i det tidlige forår. Om sommeren er det f.eks. hyldeblomster og hyben, og i efteråret er det f.eks. svampe og bær. Der findes apps, hvor du kan følge med i, hvad det er sæson for at sanke, og hvor i naturen du kan finde det. Det er en hyggelig aktivitet at tage ud i naturen og samle/sanke og bagefter tage hjem og tilberede lækkerier af det, der er bragt med hjem.

Har du lyst til at udforske, hvad naturen ellers byder på, kan bogen “Naturens spisekammer” af Anette Eckmann måske give dig inspiration.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here