Glutenfri fladbrød med broccoli er et rigtigt godt alternativ til sandwichbrød. Dog minder det ikke om “rigtigt” brød. Broccolibrød er geniale som sandwich, hvor brødet smøres med en lækker pesto, f.eks. persillepesto med pecorino. Jeg kommer ofte salatblade, røget laks, tomat og avocado i min sandwich.

Du kan også prøve at komme pesto, seranoskinke, tomat og mozzerella i. Eller hvad med at prøve at komme en god hjemmelavet tunsalat i mellem broccolibrødene.

Jeg præsenterede de glutenfri fladbrød med broccoli for min gode veninde en dag, vi var på picnic. Hun har efterfølgende bagt broccolibrød flere gange, og hun anbefaler at komme gorgonzola, hamburgerryg, tomat, salat og dressing i de grønne sandwich.

Broccolibrød med på farten

Broccolibrød er perfekte at tage med på farten, f.eks. i madpakken eller på en hyggelig picnic.

Opskrift giver 8 stk. brød, som kan lægges sammen til 4 sandwiches.

 

Glutenfri fladbrød med broccoli
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Brød, Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Broccolibrød
Antal: 8 stk.
Ingredienser
  • 1 broccoli (ca. 500 g)
  • 3 æg
  • 2 spsk Husk (loppefrøskaller)
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 20 stk. mandler
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 1 tsk tørret eller frisk timian
  • Sesam (drys)
  • Olie eller bagepapir
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.


  2. Vej broccolihovedet.


  3. Skær stokken af på broccolihovedet og skæl den.


  4. Skær stokken i små tern.


  5. Del broccolihovedet i mindre buketter.


  6. Kom al broccolien op i din blender.


  7. Kom mandler, æg, salt, timian, bagepulver og Husk op i blenderen sammen med broccolien.


  8. Start blenderen og kør, indtil til du har en ensartet jævn masse uden "klumper".


  9. Smør en bradepande (ca. 34x26 cm) med olie eller kom bagepapir i bunden.


  10. Hæld broccolimassen ud på bradepanden og jævn den ud med en dejskraber, så den har samme tykkelse over det hele.


  11. Drys med sesamfrø og pres dem forsigtigt ned med hænderne, så de sidder bedre fast.


  12. Sæt bradepanden ind midterst i ovnen og bag i 25 minutter.


  13. Når brødet er færdigbagt, tages bradepanden ud af ovnen og stilles til afkøling.


  14. Når det glutenfri fladbrød med broccoli er afkølet skæres det ud i 8 lige store stykker.


  15. Smør dine broccolibrød med aioli eller pesto og kom det pålæg på, du bedst kan lide.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive glad for at høre din mening om glutenfri fladbrød med broccoli, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Du kan give 1-5 stjerner.

Andre opskrifter med Husk

Jeg bruger ofte Husk i mine opskrifter, så der er masser af anvendelsesmuligheder af finde her på bloggen. Tjek f.eks. de populære kyllingefrikadeller med forårsløg ud. Eller meatza, som er perfekt fredagsmad.

Glutenfri fladbrød med broccoli
Nemme glutenfri fladbrød med broccoli

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here