Med thaiinspireret græskarsuppe møder det nordiske køkken det asiatiske køkken i en god forening – nordiske grøntsager krydret med asiatiske krydderier. Og så er der kokosmælken, der gør suppen dejlig cremet.

Bone broth/kyllingefond i din thaiinspireret græskarsuppe

Med mindre, at du er vegetar eller veganer, vil jeg anbefale, at du bruger kyllingefond/bone broth i stedet for grøntsagsbouillon. Suppen får en hel anden dybde med saft og kraft. Du kan selvfølgelig lave din fond/bone broth selv, men du kan også købe den hos den lokale slagter eller i online supermarkeder.

Shirataki-nudler helt uden kulhydrater

Shirataki-nudler kan købes i asiatiske supermarkeder, i større supermarkeder eller ved at trykke på linket her. Nudlerne indeholder 0 kulhydrater og ingen gluten, og er derfor helt perfekt, hvis du prøver at skrue ned for kulhydraterne, og hvis du vil undgå gluten i din kost.

Thaiinspireret græskarsuppe
Thaiinspireret græskarsuppe
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Nordisk, Thai
Keyword: Græskarsuppe
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 stk hokkaidogræskar
  • 1 stk butternutsquash (eller 1 hokkaidogræskar mere)
  • 1 lille knoldselleri (eller halvdelen af en stor)
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stk løg
  • 1 stk porre (eller 1 løg mere)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 mild chili (frisk)
  • 5-7 cm frisk ingefær
  • 2 spsk kokosolie (anden olie kan også bruges)
  • 4 dl kyllingefond (bone broth) eller grøntsagsbouillon
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 1-2 stk lime
  • Himalayasalt
  • Evt. friske korriander (pynt)
  • 2 pk shirataki spaghetti/nudler (kan købes her)
Fremgangsmåde
  1. Skræl begge græskar, halver dem og fjern kernerne.

  2. Skær græskar-kødet i mindre stykker.

  3. Skræl selleriet og skær det i mindre stykker.

  4. Skræl gulerødder og skær dem i skiver.

  5. Skræl løgene og hak dem groft.

  6. Halver den røde chili og fjern kernerne. Skær den i små tern.

  7. Hak hvidløgene fint eller brug en hvidløgspresser.

  8. Snit et kryds ned gennem toppen af porren og skyl den grundigt. Skær den i skiver.

  9. Skræl ingefæren og hak den fint.

  10. Varm op under en stor suppegryde.

  11. Kom olie i og svits grøntsagerne.

  12. Kom den grønne karrypasta i og lad den "brænde af". Det fremhæver karrysmagen.

  13. Hæld kyllingefond/bonebroth eller grøntsagsbouillon over grøntsagerne.

  14. Hæld begge dåser kokosmælk i og lad det koge ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre.

  15. Hæld suppen op i en blender, eventuelt af to omgange og kør til suppen er hel jævn og cremet. Du kan også bruge en stavblender.

  16. Hæld suppen op i gryden igen og hold suppen varm.

  17. Pres limen og hæld saften op i suppen.

  18. Smag suppen til med salt.

  19. Tilbered shirataki spaghetti efter anvisningen på pakken.

  20. Hak de friske korriander groft.

  21. Server den varme græskarsuppe med shirataki spaghetti og pynt med friske koriander.

Opskriftsnoter
  • Opskriften er til 4 personer med god appetit ellers til 6 personer.

 

  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om thaiinspireret græskarsuppe, så efterlad gerne en opskriftvurdering længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.

 

Her på bloggen finder du andre opskrifter, der er asiatisk inspireret. F.eks. den flotte farverige asiatiske nudelsalat med and og den krydrede ret med kylling og cashewnødder. Begge retter indeholder shirataki-nudler.

Du finder også en spændende variant af sushi med shirataki-nudler.

Thaiinspireret græskarsuppe

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here