Er der skind på laksen, skæres det af. Skær også den brune muskel fra, så du kun har det fineste kød tilbage.
Skær laksen i mundrette stykker.
Skyl champignonerne og skær roden af. Del dem herefter i halve.
Varm en pande op med 1 spsk kokosolie og brun champignonerne godt heri og sæt dem til side.
Skyl den røde peber, fjern kernerne og skær den i tynde strimler.
Skyl de spæde spinatblade i rigeligt koldt vand og lad dem dryppe af i en si eller på et rent viskestykke.
Varm en gryde op og kom 1 spsk kokosolie i. Svits den røde karrypasta heri et øjeblik indtil karryen er "brændt af". Det tager ca. 1 minuts tid, hvor der røres jævnligt.
Tilsæt kokosmælk og lad det koge op.
Tilsæt fiskesauce, kaffirlimeblade, kokossukker og limejuice.
Tilsæt herefter de brunede champignoner, strimler af rød peber og de spæde spinatblade og lad det koge med i suppen et par minutter.
Tilsæt laksen og lad den koge med i 5 minutter. Suppen må ikke bulderkoge.
Imens tilberedes nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe af i et dørslag/en si.
Server thaisuppen med rød karrypasta og laks i lune dybe tallerkener eller skåle sammen med nudlerne. Velbekomme :-)
Køkkenudstyr: