Frittata i ovn er en æggekage, og denne her er med en masse lækkerier. Vi spiser den ofte til morgenmad i weekenden, men frittata kan også sagtens spises til frokost eller aftensmad. Eller hvad med at servere den som en del af en god brunch.

Frittata i ovn er for madelskere

Den lækre frittata lavede jeg første gang i 2013, og jeg har jævnligt serveret den herhjemme siden. Opskriften er fra Thomas Rode, en af de madelskere, der inspirerer mig meget. Han har givet grønt lys for, at jeg deler opskriften på hans frittata i ovn her på siden. Hans svar, da jeg kontaktede ham, var: “Opskrifter er til for at blive delt”. Jeg kunne ikke være mere enig 🙂

Er du fan af det italienske køkken, må du endelig tjekke opskriften ud på grillet porchetta, som også er en ægte italiensk klassiker – denne her rullet om en hel svinemørbrad og fyldt med tomat og krydderurter.

Her får du opskriften på, hvordan du laver den lækreste frittata i ovn.

5 fra 1 stemme
Frittata i ovn
Frittata i ovn
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Hovedret, Morgenmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Frittata
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 60 g revet manchego
  • 10 økologiske æg
  • 1 spsk dijonsennep
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 2 små løg (f.eks. zittauerløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde peber (f.eks. snackpeber)
  • 200 g chorizo med chili
  • 75 g babyspinat
  • Olivenolie
  • 2-4 bøftomater eller en bakke cherrytomater
  • 1 håndfuld sorte oliven af god kvalitet (pynt)
  • Frisk basilikum (pynt)
Fremgangsmåde
  1. Opvarm ovnen til 180 grader.


  2. Pisk æg, ost, sennep, salt og peber sammen.


  3. Hak løg og hvidløg.


  4. Skær peberfrugterne i tern.


  5. Pil skindet af chorizoen, flæk den på langs og skær den i skiver.


  6. Skyl spinaten.


  7. Varm olien på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen.


  8. Steg chorizo-stykkerne et par minutter sammen med løg, peberfrugter og hvidløg.


  9. Tilsæt spinat og sautér til spinaten akkurat falder sammen.


  10. Skyl imens tomaterne og skær dem i skiver.


  11. Hæld æggemassen over og top med tomatskiverne.


  12. Sæt panden i ovnen og bag den i ca. 25 minutter.


  13. Pynt med sorte oliven og frisk basilikum og server.


Opskriftsnoter
  • Frittataen kan både spises varm eller kold.
  • Du må meget gerne give din mening om opskriften på frittata i ovn tilkende. Det kan du gøre ved at give opskriften det antal stjerner, du mener, den fortjener. Se længere nede på siden.

Er du også vild med tomater?

Jeg er ret glad for tomater og særligt om sommeren, hvor de er solmodne og fulde af smag. Her på bloggen finder du flere opskrifter med tomater. Prøv at tjekke dem ud:

Tomatsalat med balsamico

Bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon

Fermenterede tomater – forlæng smagen af sommer

Meatza med soltørrede tomater og artiskok

Torsk i fad med tomater og porrer

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here