Tomatsalat med balsamico er verdens nemmeste salat, så her kan ALLE være med.

I mit bud på en rigtig dejlig salat med tomat bruges kun ganske få ingredienser. Nogle gange er det det mest simple, der smager bedst. Det er den her tomatsalat et rigtigt godt eksempel på. Ingredienserne, der anvendes, er få, men til gengæld er de af høj kvalitet.

Sæson for solmodne danske tomater

I juli og august smager de danske tomater så SKØNT. Jeg har mine favoritter. Har du også det? Skriv gerne i kommentarfeltet hvilken tomat-sort, der er på din ynglingsliste.

På billedet har jeg brugt sorten San Marzano, men de små cherry-tomater i forskellige farver (mix) er også ret fine og har masser af smag.

Tomatsalat med balsamico
Tomatsalat med balsamico – når det simple smager bedst

Prikken over i’et på den perfekte tomatsalat

Jeg er vild med en god balsamico og god olivenolie og bruger det ofte i stedet for dressing på mine salater. Ovenpå en tomatsalat fremhæver de skønne dråber den helt særlige smag, som danske solmodne tomater har. Har du prøvet det? MUMS siger jeg bare!

 

5 fra 4 stemmer
Tomatsalat med balsamico
Tomatsalat med balsamico - når det simple smager bedst
Forb. tid
5 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk, Spansk
Keyword: Tomatsalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 bakker små tomater (f.eks. San Marzano)
  • Frisk basilikum
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt god balsamico
Fremgangsmåde
  1. Skyl tomater og basilikum.


  2. Skær tomaterne i mundrette stykker.


  3. Hak de friske basilikumblade groft.


  4. Kom tomater og basilikum i en skål og hæld lidt balsamico og olivenolie over. 


  5. Vend forsigtigt rundt og server.


Opskriftsnoter
  • Du kan eventuelt pynte tomatsalaten med lidt rucola og oliven.

 

  • Du må meget gerne give en vurdering af opskriften på tomatsalat med balsamico længere nede på siden. Der er mulighed for at give stjerner fra 1-5.
Grillet porchetta med mørbrad
Grillet porchetta med mørbrad

Tomatsalaten passer godt som tilbehør til det meste. Jeg har bl.a. serveret den til grillet Ibérico Secreto (sortfodsgris), den italienske klassiker grillstegt porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter, grillede hakkebøffer med hele salvieblade og “pizzaen” meatza med artiskok og oliven. Hvad serverer du tomatsalat til?

 

10 kommentarer

    • Tomater er altid godt og særligt med god olivenolie og balsamico. Det forstærker den gode smag af tomat.

  1. ELSKER tomater, især de meget mørke, der er i mix ??GO’ og nem opskrift, der er jo masser af tomater nu. ??
    ???????????????

    • Åh ja, de små mørke tomater kan jeg også godt li’ – de er så lækre. Og lige nu er de aller bedst. Solmodne danske tomater – MUMS!
      Tak for alle stjernerne Bente 🙂

    • Tusind tak for den fine anmeldelse Liselotte. Salaten er perfekt til gæster, da den ingen tid tager at lave – og så smager den bare så godt. Håber dit valg om at servere tomatsalat med balsamico går rent ind hos dine gæster. I må have en rigtig hyggelig aften.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here