Tomatsalat med balsamico er verdens nemmeste salat, så her kan ALLE være med.

I mit bud på en rigtig dejlig salat med tomat bruges kun ganske få ingredienser. Nogle gange er det det mest simple, der smager bedst. Det er den her tomatsalat et rigtigt godt eksempel på. Ingredienserne, der anvendes, er få, men til gengæld er de af høj kvalitet.

I juli og august smager de danske tomater så SKØNT. Jeg har mine favoritter. Har du også det? Skriv gerne i kommentarfeltet hvilken tomat-sort, der er på din ynglingsliste.

På billedet har jeg brugt sorten San Marzano, men de små cherry-tomater i forskellige farver (mix) er også ret fine og har masser af smag.

Prikken over i’et på den perfekte tomatsalat

Jeg er vild med balsamico og olivenolie fra www.detitalienskekøkken.dk. Helt ærligt, så har jeg aldrig smagt så god en balsamico. Den er så fin og afstemt i smagen. Har du prøvet den? MUMS siger jeg bare!

Gave til dig – få 10% rabat

Min begejstring for de italienske dråber, der anvendes her i opskriften, har mundet ud i et samarbejde med Mette og Kenneth fra www.detitalienskekøkken.dk, som importerer italienske specialiteter fra små udvalgte producenter. Gaven til dig er 10% rabat på dine køb i deres webshop. Brug rabatkoden “mette10”, når du shopper italienske specialiteter.

 

5 fra 1 stemme
Tomatsalat med balsamico
Tomatsalat med balsamico - når det simple smager bedst
Forb. tid
5 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk, Spansk
Keyword: Tomatsalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 bakker små tomater (f.eks. San Marzano)
  • Frisk basilikum
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt god balsamico
Fremgangsmåde
  1. Skyl tomater og basilikum.


  2. Skær tomaterne i mundrette stykker.


  3. Hak de friske basilikumblade groft.


  4. Kom tomater og basilikum i en skål og hæld lidt balsamico og olivenolie over. 


  5. Vend forsigtigt rundt og server.


Opskriftsnoter
  • Du kan eventuelt pynte tomatsalaten med lidt rucola og oliven.

 

  • Du må meget gerne give en vurdering af opskriften på tomatsalat med balsamico længere nede på siden. Der er mulighed for at give stjerner fra 1-5.

 

Tomatsalaten passer godt som tilbehør til det meste. Jeg har bl.a. serveret den til en italiensk klassiker grillstegt porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter, grillede hakkebøffer med hele salvieblade og “pizzaen” meatza med artiskok og oliven. Hvad serverer du tomatsalat til?

Jeg bruger også friske tomater i frittata med chorizo som både kan nydes som morgenmad eller aftensmad. Den er vi alle ret vilde med her hjemme.

10 kommentarer

    • Tomater er altid godt og særligt med god olivenolie og balsamico. Det forstærker den gode smag af tomat.

  1. ELSKER tomater, især de meget mørke, der er i mix ??GO’ og nem opskrift, der er jo masser af tomater nu. ??
    ???????????????

    • Åh ja, de små mørke tomater kan jeg også godt li’ – de er så lækre. Og lige nu er de aller bedst. Solmodne danske tomater – MUMS!
      Tak for alle stjernerne Bente 🙂

    • Tusind tak for den fine anmeldelse Liselotte. Salaten er perfekt til gæster, da den ingen tid tager at lave – og så smager den bare så godt. Håber dit valg om at servere tomatsalat med balsamico går rent ind hos dine gæster. I må have en rigtig hyggelig aften.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here