Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter er den italienske pendant til den danske rullesteg. Porchetta er ved at være en dansk grill-klassiker og med god grund. Det er super nemt og SÅ lækkert. Grillet porchetta er en mellemting mellem rullesteg og flæskesteg tilsat lækre italienske krydderier.

Her på matriklen er alle ret begejstrede for en god flæskesteg men også for at grille. Derfor var det oplagt at afprøve den italienske porchetta med mørbrad i midten krydret med italienske urter.

Slagteren klarede alt forarbejdet

Min gode øko-slagter i Dragør havde krydret og rullet “grissebassen”. Slaget havde han marineret med et godt lag tomatpure, hvidløg, tørret rosmarin, tørret timian, salt, peber og limesaft. Han anbefalede at lade tapenaden trække et par timer eller helt op til et døgn for, at smagen kunne trække godt ud i kødet. Slaget rullede han om en hel svinemørbrad med pancetta, friske salvieblade og finthakket fennikel. Ved at rulle slaget om en mørbrad blev stegen knap så fed. Sværen fik godt med med salt og lidt peber. Se i opskriften længere nede, hvordan den grilles.

Min mand har “license to grill”

Når man som min mand har “license to grill”, så skal en (skinkepatron) porchetta naturligvis grilles. Og efter Slagter Møllers så fornemme forarbejde skulle stegen bare sættes på spyd og smækkes på grillen. Der fik den stort set lov til at passe sig selv, og det blev til 3 timer på rotisseriet.

 

 

5 fra 1 stemme
Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter
Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
3 t
Trækketid
15 min
Samlet tid
3 t 5 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Porchetta
Antal: 8 personer
Ingredienser
  • 2 kg porchetta
  • 1 foliebakke
  • 1 par stykker sølvpapir
  • Lidt vand
Fremgangsmåde
  1. Fjern grillristene så der er plads til dit rotisseri.


  2. Pladsér en foliebakke i bunden af grillen foret med et par stykker sølvpapir (så kan du genbruge din foliebakke flere gange) og hæld lidt vand i bakken. Dette er for, at fedtet, der drypper fra stegen, ikke brænder på. 


  3. Tænd bagbrænderen på din gasgrill, luk låget og lad den forvarme i ca. 10 minutter.


  4. Sæt stegen på spyddet og sæt det i rotisseriet.


  5. Giv porchettaen 3 timer ved 150 grader. Tjek ind imellem om der stadig er vand i bunden af foliebakken.


  6. Når stegen har fået 3 timer, tændes også for de to blus på hver side. Den indirekte varme skal have fuld knald, så sværene kan blive helt sprøde og lækre. Hold godt øje her, så sværen ikke får for meget.



  7. Sluk for grillen. Tag spyddet med porchettaen af og lad den trække i 15 minutter på et skærebræt inden, du skærer stegen for.


Opskriftsnoter
  • Du skal være velkommen til at vurdere opskriften længere nede på siden ved at give det antal stjerner, den fortjener.

Tilbehøret til grillet porchetta var mit job

Det var ingen sag at have gæster til grillet porchetta. Jeg skulle nemlig kun koncentrere mig om tilbehøret og desserten. Der var fuld knald på solen, og det var den varmeste dag på hele året. Derfor skulle tilbehøret været let og desserten iskold.

Jeg serverede en nem og meget simpel tomatsalat af danske San Marzano-tomater med frisk basilikum fra min lille krydderurtehave. Tomatsalaten fik et par dråber af en rigtig god olivenolie og balsamico. Lige nu er de danske tomater ikke mindre end FANTASTISKE, så det var helt oplagt at servere tomatsalat til kødet.

Derudover klargjorde jeg portobello-svampe med gederulle og frisk rosmarin og videregav dem til min “grill-mester”. Se opskriften her.

Ligesom stegen var tilbehøret også af høj kvalitet. Det er vigtig for mig, at råvarerne er gode og gerne økologiske.

Hvorfor vælge økologisk kød

Der er mange gode grunde til at vælge økologisk kød. En af dem er, at der inden for det økologiske landbrug er fokus på dyrevelfærd. En anden god grund er, at vi på den måde kan være med til at passe bedre på miljøet til gavn for os alle sammen. Og så er økologisk kød ofte lig med god kvalitet.

Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter
Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter

 

 

5 kommentarer

  1. Det her er mad efter mit hoved. Det ser lækkert ud, passer sig selv og smager fantastisk – også dagen efter. Kan helt sikkert anbefales ??

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here