Portobello med gedeost er en rigtig god ide til en simpel tapasret eller forret, og de smager bare himmelsk – så du må love mig at prøve opskriften. De er super nemme og ret hurtige at tilberede. Og så kræves der kun få ingredienser.

Portobello med gedeost som tilbehør

Udover at de fyldte svampe er geniale som forret og som en tapasret, så er de også geniale som tilbehør, når du skal lave en god middag. Jeg har f.eks. serveret dem til en grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter, som er en fantastisk italiensk specialitet. Her blev de grillet i stedet for at tilberede dem i ovnen. Det var super nemt, når grillen alligevel var tændt.

Portobello med gedeost
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
22 min
 
Ret: Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Portobello med gedeost
Antal: 6 stk.
Ingredienser
  • 6 stk. portobello-svampe (5-6 cm i diameter) (ikke de allerstørste)
  • 6 skiver gederulle (1-2 cm tykke)
  • Lidt olivenolie
  • Lidt Himalayasalt
  • Frisk rosmarin
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.


  2. Rengør svampene og fjern stokken.


  3. Læg portobellosvampene i et lille ildfast fad og pensl dem indvendigt med olivenolie.


  4. Drys med lidt salt og kom en skive gedeost i hver svamp.


  5. Læg små blade/grene af frisk rosmarin på hver skive ost.


  6. Bag svampene med ost i ovnen i ca. 20 munutter til osten har en fin lysebrun farve.


  7. Server de fyldte portobello med det samme.


Opskriftsnoter
  • Når du har afprøvet opskriften på portobello med gedeost, vil jeg meget gerne høre DIN mening. Du kan give en opskriftvurdering længere nede på siden. Det er muligt at give mellem 1-5 stjerner og en lille kommentar.

 

Når jeg laver tapas, er de lækre portobellosvampe med gedeost ofte en del af herlighederne. Ligeså ofte serverer jeg grøntsagsstænger (gulerødder, agurk, rød peber og asparges) med den populære fetadip med hvidløg. Det kan varmt anbefales, hvis du ikke allerede har prøvet den.

Har du læst mit blogindlæg om vores romantiske aften med skøn antipasti?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here