Bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon er et hit her hjemme og perfekt, når morgenmaden skal være lidt ekstra lækker. Vi gør altid meget ud af morgenmaden og bruger gerne lang tid på at nyde den i weekenden. Server f.eks. tomater, æg og bacon som en del af en brunch.

Bagte tomater – vejen til sunde antioxidanter

Tomater er sunde, når vi spiser dem rå, men når vi spiser dem opvarmet, kan kroppen bedre optage de gavnlige stoffer. Tomater indeholder lycopen, som er et meget stærkt antioxidant, så jævnlig og gerne dagligt indtag af tomater kan hjælpe dig til et sundt og stærkt immunforsvar.

Sprødstegt bacon, et perfekt stegt spejlæg og bagte tomater er en god start på dagen med både proteiner og antioxidanter.

Bagte tomater på stilk
Bagte tomater på stilk

 

Bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Bagte tomater på stilk
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 400 g små tomater på stilk
  • 4 små fed hvidløg
  • 1 spsk Sukrin melis
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Smør
  • 4 æg
  • 6 skiver bacon
  • Finthakket purløg
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.


  2. Skyl tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande.


  3. Hæld olivenolie over tomaterne.


  4. Drys tomaterne med Sukrin melis, salt og peber.


  5. Læg hele fed hvidløg ind imellem tomaterne.


  6. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter.


  7. Mens tomaterne er i ovnen tænder du op under en stegepande og steger baconen sprød.


  8. Rengør panden og kom en klat smør på.


  9. Slå æggene ud på panden og steg dem til æggehviderne er stivnet, men blommen stadig er lidt flydende indeni.


  10. Server spejlæg sunny side up og sprødstegt bacon med de bagte tomater på stilk og et drys finthakket purløg.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon, så efterlad gerne en vurdering ***** længere nede på siden.

 

Sukrin – et alternativ til sukker

Jeg anvender Sukrin i mange af mine opskrifter, og bruger det som alternativ til sukker. Sukrin er et naturligt sødemiddel fremstillet af meloner, spisesvampe og pærer, som har gennemgået en fermenteringsproces (gæring). Sukrin påvirker ikke blodsukkeret og indeholder ingen kalorier og ingen kulhydrater. Sukrin har ingen skadelig påvirkning på tænderne. Du kan købe Sukrin i Matas-butikker og i helsekostforretninger.

Hver dag drikker jeg grøn te til min morgenmad. Grøn te indeholder ligesom tomater mange antioxidanter, og så indeholder grøn te også koffein, som er let opkvikkende. Hvad drikker du til din morgenmad? Du er meget velkommen til at skrive en kommentar i feltet nedenfor.

Ønsker du mere inspiration til morgenmad med æg og bacon, kan jeg både anbefale spinatmuffins med bacon og asparges svøbt i bacon med scrambled eggs.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here