Croque Madame Deluxe er helt klart min favorit-morgenmad i øjeblikket. Jeg kan sagtens spise det både 2 og 3 gange om ugen. Når morgenæg tilberedes på den her måde, er resultatet knasende sprød sandwich med æg, ost og skinke. Det tager under 10 minutter at tilberede spejlæg som en Croque Madame Deluxe, og er derfor ideel både til hverdag og weekend.

Få ingredienser og ingen dikkedarer

Morgenæg tilberet som Croque Madame Deluxe kræver ganske få ingredienser, som alle kan fås i dit lokale supermarked. Det er nemt at gå til og ingen dikkedarer.

Forskellen på Croque Madame og Croque Monsieur

Croque Monsieur er en sandwich med smeltet ost og skinke og eventuelt sennep – det vi kalder en parisertoast. En Croque Madame er en parisertoast toppet med et spejlæg. Her får du opskriften på en Croque Madame i LCHF-udgave.

LCHF

LCHF er en livsstil og betyder Low Carb High Fat (få kulhydrater og meget fedt). Langt overvejende hælder jeg til den retning, fordi det holder mit blodsukker stabilt, jeg føler mig mæt, og det er nemmere at holde den slanke linje. Croque Madame Deluxe er et af de bedste bud på LCHF-morgenmad, der holder dig mæt i flere timer.

Prøv at servere avocado med chiliolie og hakkede saltmandler til dine morgenæg. Det smager så skønt og er med til at holde dit blodsukker stabilt gennem hele dagen.

Valg af ost

I opskriften her er valgt flødehavarti fra Netto (dette er ikke en reklame) for den fungerer hver gang. Den bliver dejlig sprød og flyder ikke ud. Jeg har afprøvet flødehavarti fra andre supermarkeder, som ikke fungerer ligeså optimalt. Normalt vælger jeg økologi, men ikke i det her tilfælde.

5 fra 6 stemmer
Croque madame deluxe
Croque Madame Deluxe
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
7 min
 
Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Fransk
Keyword: Croque madame, parisertoast, toast med speljæg
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 4 skiver flødehavarti
  • 2 store skiver god skinke
  • lidt sennep
  • 4 æg
  • Smør (til stegning)
Fremgangsmåde
  1. Smelt lidt smør på en varm pande.



  2. Fordel 4 skiver Havarti på panden.



  3. Når der er huller i osten, slår du et æg ud på hver skive ost.



  4. Mens dine æg steger på panden, smører du lidt sennep på de 2 skiver skinke og folder skinken sammen en gang eller to (alt efter hvor store skiverne er).



  5. Læg skinken på 2 af spejlæggene.



  6. Vend de 2 sidste spejlæg over dem med skinke og steg færdig.



  7. Server dine Croquet Madame med lidt grønt til f.eks. avocado med chiliolie og hakkede saltmandler og opgrader til en DELUXE udgave. Velbekomme.



Opskriftsnoter

Du skal være mere end velkommen til at vurdere opskriften på Croque Madame Deluxe. Længere nede på siden kan du give opskriften mellem 1 og 5 stjerner ***** og tilføje en lille bemærkning. 

Læs også ugens madtip på DragørNyheder.

Her på bloggen finder du mange flere bud på, hvordan du kan tilbede dine morgenæg.

F.eks.:

10 kommentarer

    • Kære Liselotte
      Det er da HELT fantastisk 🙂 Du må fortælle dine australske forbindelser, at de endelig må “bog in”. Nyd resten af din ferie down under 🙂

  1. Jeg er vild med ost-spejlæg-kombien ? Super hutig at lave og smager vildt godt. Jeg kan også godt finde på at lave den til frokost sammen med en god salat ?

  2. Forleden fik jeg verdens lækreste brunch… naturligvis bestod af En af opskrifterne fra “dethandlermestommad”, nemlig Croque Madame Deluxe.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here