Ultra nemme æggemuffins med serranoskinke er perfekte på morgenbordet både på hverdage og i weekender. De tager nemlig ikke mere end et kvarter at lave, og langt størstedelen af tiden passer de sig selv i ovnen.
De kan også serveres som en del af en lækker brunch med græsk yoghurt med granola og en sund booster med gulerod. Og selvfølgelig masser af god kaffe og te, men vigtigst af alt – hyggeligt selskab.
Æggemuffins er meget simple og kræver kun to ingredienser – æg og serranoskinke. Muffinsformen (se billede) kan du købe i de fleste større supermarkeder, hos isenkræmmeren eller lige her.
Jeg foretrækker æggemuffins tilberedt som et blødkogt æg, men jeg vil også gerne have, at skinken er sprød. Det har krævet mere end to forsøg at ramme plet, men nu er den der, og følger du opskriften i forhold til ovnindstilling og tid, får du de helt perfekte muffins.
Jeg kan personligt bedst lide serranoskinke men schwarzwälder skinke eller parmaskinke kan også bruges.
- 6 stk æg
- 6 skiver serranoskinke
- Et par dråber olie til at smøre formen
- Evt. friskkværnet peber
- Evt. fintklippet purløg
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft grill-funktion (overvarme).
-
Hæld et par dråber olie i hver form og fordel olien i bunden og op ad kanterne.
-
Kom en skive serranoskinke i hver muffinsform, så bunden og det meste af kanterne dækkes (se billede).
-
Slå et æg ud i hver form.
-
Sæt muffinsformene i ovnen på midterste rille og bag dine æggemuffins i 11 minutter.
-
Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile et øjeblik (ca. 1 minut) inden de tages op med en gaffel og anrettes på et fad eller tallerken.
-
Kom eventuelt lidt friskkværnet peber og finthakket purløg over dine æggemuffins.
- Hvad synes du om opskriften? Længere nede på siden kan du vurdere opskriften og give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Det vil betyde meget for mig men også for andre, der er interesseret i opskriften - TAK 🙂
- Husk at du kan abonnere på nye opskrifter og blogindlæg via mail. Du tilmelder dig nederst på siden 🙂
Tilbehør til nemme æggemuffins med serranoskinke
Server f.eks. dine æggemuffins med serrano sammen med smørstegte asparges.
Eller hvad med friske tomater og avocado.
Andre måder af servere morgenæg på
Jeg er ret begejstret for at spise æg til morgenmad. Det holder mig mæt længe, og så indeholder æg sunde proteiner, som er kroppens byggesten.
Prøv også at tjekke de her opskrifter ud:
- Croque Madame Deluxe
- Mættende og sprød osteomelet
- Spinatmuffins med bacon
- Bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon
- Frittata i ovn – italiensk æggekage med chorizo
- Asparges svøbt i bacon med scrambled eggs
Siden indeholder reklamelink.