Torsk i fad med tomater og porrer er hurtigt lavet. Det tager under en halv time at tilberede, og det er derfor en rigtig god ret på hverdage, hvor vi ofte bruger kortere tid i køkkenet.
Torsk i fad er en nem måde at spise fisk på. Det er en let ret, som ikke ligger tungt i maven.
Sæson for torsk
Torsk er bedst i vinterhalvåret og foråret. Man siger, at måneder med “r”, er sæson for torsk (september, oktober, november, december, januar, februar, marts og april). Torsk er mild i smagen, kødet er hvidt og fast og falder i flager, og så indeholder torsk både omega 3 og 6. Torsk er en god kilde til sunde proteiner.
Skønne tomater
De fleste grøntsager er sundest rå, men det forholder sig anderledes med tomater. Tomater indeholder lycopen, som er en stærk antioxidant. Lycopen optages bedst i kroppen, når det har været varmebehandlet, som her i torsk i fad med tomater og porrer.
- 4 stykker torskefilet (f.eks. torskeloins)
- 2 spsk olivenolie
- 2 store porrer (eller 3 små)
- 500 g små tomater
- 1,5 spsk frisk eller tørret timian (prøv f.eks. citrontimian)
- 1 dl hvidvin
- Lidt Himalayasalt
- En smule friskkværnet peber
- Lime skåret i både
-
Tænd ovnen på 200° varmluft.
-
Skyl tomaterne og skær dem i halve.
-
Skær et kryds ned gennem toppen af hver porre og skyl dem grundigt, så der ikke sidder jord på.
-
Skær porrerne i tynde skiver/ringe.
-
Bland tomater, porrer, timian, salt, peber og olivenolie sammen og kom det i et ildfast fad.
-
Hæld hvidvin over grøntsagerne.
-
Sæt fadet i ovnen i 5 minutter.
-
Læg torskefileterne ovenpå tomater og porrer og drys salt og lidt peber på fisken.
-
Bag videre i 15 minutter.
-
Server limebåde til, så man selv kan bestemme mængden af limesaft.
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om torsk i fad med tomater og porrer, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Her kan du give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Du må også meget gerne tagge @dethandlermestommad på Instagram.
Vil du gerne spise mere fisk?
Hvis du gerne vil spise mere fisk, kan jeg anbefale dig at se nærmere på opskriften på en anden nem middagsret nemlig sesamstegte rødspættefileter. Eller hvad med en lækker cremet jordskokkesuppe med stegt torsk og persilleolie – en rigtig lækker nordisk ret. Hvis vi bevæger os mod det asiatiske himmelstrøg, er der en thaisuppe med rød karry og laks MUMS!
Du kan også prøve de populære opskrifter på torskerognssalat med forårsløg eller lækker rejesalat, som er to gode frokostsalater.
Lige her til sidste får du to spændende forretter sprøde chips med frisk stenbiderrogn eller delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske.
Smager super, prøv den med kold peberfrukts dip.
Dejlig tilbagemelding Mia – tusind tak. Lyder som en god ide med kold peberfrugtsauce som tilbehør til torsk i fad.
Fik ofte torsk i fad som knægt. Og også dengang var det meget højt på favoritlisten. DHMOM (Det Handler Mest Om Mad) har sat den her lige i skabet. God spise.
Fantastisk, at retten her kan få dig til at mindes barndommen. Tusind tak for alle stjernerne 🙂
Den var så fantastisk,Jeg kom nogle små kartofler i tern i for mandens skyld ?
Det er absolut ikke sidste ham dem skal laves.
Mmmmmmmm, vi nød også opskriften her. Fisken beholdt sin fugtighed og smagte fantastisk. Og tomaterne, MUMS. Tusind tak for den gode vejledning 🙂
Helt i top! Havde ikke hvidvin, så jeg blandede lidt eddike med vand og sukker. Det fungerede, men vil prøve at huske vin næste gang.
Tak for opskriften.
P.S. Dine opskrifter er dejligt overskuelige og klare.
Dejlig ret, jeg var lidt bekymret for om den magre torsk ville blive tør, så jeg lade en par tynde skiver Parmeskinke hen over fisken, det smagte fantastisk og fisken faldt bare i fine saftige flager, det blev en meget smuk ret også.Brugte samme ovntider. Det skal vi prøve igen.
En irkelig dejlg ret, jegsupperede ed rodenkål og smørklatter på fidken.
Nemt, hurtigt og meget lækkert.
Supplerede med dampet spidskål/grønne ærter – og dryssede efterfølgende fisken med små kapers (i mangel af lime). Og ham, der ellers ikke bryder sig så meget om torsk og derfor tog kogte kartofler til også, var fuld af rosende ord.
Faldt over din opskrift . Lavede en mindre korrektion . Puttede søde peberfrugter, rødløg, forårsløg og citronskiver i. Sammen med fløde og en klat smør. De fire store drenge som jeg har til middag spiste alt plus 1,5 kilo hjemmelavede fritter og et stort flute og den bedste kommentar var “ jeg fatter simpelthen ikke at du bare ser en opskrift og laver noget som smager så fantastisk “ og han er søn af en fisker fra Ringkøbing 🙂 tusind tak for inspirationen. Det smagte absurd godt og set skal laves igen 🙂
Jeg kan varmt anbefale denne skønne fiskeret, som vi fik her til aften, den er både nem at lave og smager super godt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den 😋
Åh hvor bliver jeg glad for sådan en dejlig feedback som din. Tak Marianne.
Det glæder mig, at du har lyst til at lave torsk i fad en anden gang 🙂
Åh den ret er bare den bedste fiskeret, jeg nogensinde har lavet. Beregnede 200 g torsk til hver, og det hele blev spist op.
Vi tog bare et surdejsflute til med flødeost med dild og citron.
Mums?