Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble er med en lækker sukkerfri mormordressing, der næsten gør den slik-agtig. Granatæblekernerne gør salaten dejlig frisk, og de ristede hasselnøddekerner tilfører sprødhed til kålsalaten.

Spidskålssalaten passer godt til en gang kyllingefrikadeller med forårsløg, stegt kylling med sprødt skind eller et stykke ovnbagt laks.

Granatæblekerner er friske i smagen – både lidt søde og syrlige på en gang. Granatæbler er en superfood på grund af det store indhold af antioxidanter.

Grunden til, at hasselnøddekernerne ristes, er for at fremhæve den nøddeagtige smag. Hasselnødder indeholder mange kostfibre, og mætter derfor godt. Hasselnødder indeholder store mængder af B-vitaminet folat, som muligvis kan hjælpe i bekæmpelse af depression.

Spidskål er mild i smagen og indeholder mange kostfibre, som er godt for fordøjelsen. Derudover indeholder spidskål mange C-vitaminer, som er godt for immunforsvaret.

Du kan læse mere i ugens madtip på www.dragoernyheder.dk

5 fra 1 stemme
Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble
Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble
Forb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Salat
Keyword: Spidskålssalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 helt spidskål (ca 700 gram)
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk Sukrin melis
  • Lidt Himalayasalt kværnet
  • Lidt peber kværnet
  • 2 dl hasselnødder
  • 1 stk. granatæble
  • 1 stk. æble (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Rist hasselnødderne på en tør varm pande i 3-4 minutter til de har taget farve og begynder at dufte aromatisk. Ryst panden jævnligt under ristningen. Du kan også vælge at riste hasselnødderne i ovnen - 170 g i ca. 10 minutter. 

  2. Når nødderne er færdigristede, kommes de op på et rent viske styke, hvor de køler af. Når de er afkølede. rystes hasselnødderne i viskestykket, så skallerne falder af.

  3. Rør/ryst en dressing af piskefløde, citronsaft, Sukrin melis, salt og peber. Du kan eventuelt bruge en meljævner eller shaker. Dressingen rystes godt.

     

  4. Fjern de yderste grove blade på spidskålen og halver det. Skær stokken af og snit kålen fint.

  5. Skær toppen af på granatæblet og skær 4 ridser i skallen fra toppen til bunden. Nu kan du åbne granatæblet og pille de smukke røde kerner ud. Det er en god ide, at arbejdet foregår i en stor skål nede i vasken, så du ikke får saft udover det hele.

  6. Hak de ristede og afskallede hasselnødder groft.

  7. Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern.

  8. I en stor skål vendes snittet spidskål med dressingen.

  9. Tilsæt granatæblekerner og æbletern. Gem lidt granatæblekerner til pynt.

  10. Kom spidskålssalaten op på et fad eller i en salatskål og pynt med ristede hakkede hasselnødder og granatæblekerner.

  11. Pynt eventuelt med lidt persille.

Opskriftsnoter

 

  • Flere supermarkeder sælger granatæblekerner lige klar til brug. Det er en dejlig nem løsning. Den benytter jeg mig ofte af. 

 

  • Jeg sætter pris på din mening og håber derfor, at du vil bruge et øjeblik på at vurdere opskriften. Længere nede på siden kan du give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og supplere med en lille kommentar.

 

  • Abonnerer du på bloggen via mail? Hvis ikke kan du tilmelde dig nederst på siden. På dem måde får du leveret nyheder (opskrifter og blogindlæg) direkte i din mailboks, og det vil du da ikke gå glip af vel? 🙂

 

Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble
Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble

 

3 kommentarer

  1. Otrolig läckert. Gillades av båda barn och vuxna. Lätt att göra och bra tips på hur granatäpplet lättast kunde delas.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here