Sesamstegte rødspættefileter er sprøde og lækre og nemme at lave. Jeg serverer et par skiver citron til og nogle gange en god remoulade. Som tilbehør vælger jeg ofte en god salat med en blanding af årstidens grøntsager.
Sesamstegte rødspættefileter – et godt alternativ til panering med rasp
For mange år siden fik jeg præsenteret det geniale alternativ til almindelig panering af fiskefileter, hvor der bruges rasp. Panering med sesam holder bare og er gang på gang på menuen herhjemme. Når sesam ristes, fremhæves smagen, og bl.a. derfor er vi vilde med at tilberede fisken på den måde. Den lidt nøddeagtige smag klæder rødspætten godt.
- 5-6 stk. rødspættefileter
- 2 æg
- 1 dl sesam (måske lidt mere)
- Salt og peber
- Smør
- Olivenolie
-
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.
-
Hæld sesam op i en anden dyb tallerken.
-
Tænd en stor stegepande og hæld en blanding af olie og smør på.
-
Vend rødspættefileterne i de sammenpiskede æg.
-
Vend herefter rødspættefileterne i sesam.
-
Steg fiskefileterne et par minutter på hver side til sesam-paneringen er sprød.
-
Drys med salt og en smule peber.
-
Server de sesamstegte rødspættefileter sammen med citron og en god salat.
- Rødspætte indeholder de sunde omega 3-fedtsyrer.
- HVAD SYNES DU? Giv meget gerne din vurdering af opskriften på sesamstegte rødspættefileter længere nede på siden. Du kan give mellem 1-5 stjerner og en lille bemærkning.
Tryk på linket for at få mine 8 bedste bud på lækre sommersalat. Hvilken en af dem, er din favorit?
Inspiration til at spise mere fisk
Vil du gerne have inspiration til at spise mere fisk, kan du f.eks. prøve at tjekke opskriften ud på laksemousse med høvlet peberrod, som både kan spises til morgenmad eller som en forret. Eller hvad med en lækker rejesalat, som altid er et hit på frokostbordet.
Til aftensmad kan du prøve thaisuppe med rød karrypasta og laks eller en cremet jordskokkesuppe med stegt torsk og persilleolie – MUMS.