Omelet med champignon er en god start på dagen. Den er sund, mætter godt og længe, og så smager den “af mere”. Prøv at servere smørstegte broccoli-asparges (eller almindelige grønne asparges) til. Det er vildt lækkert, og supplerer du med noget grønt på tallerkenen, er der eye candy for alle pengene og guf for mavsen. Jeg kan også finde på at stege halve tomater i smør og drysse med salt og timian og servere som tilbehør til omeletten. Eller hvad med at servere avocado med hakkede saltmandler og chiliolie til 🙂

Omelet med champignon
Omelet til morgenmad, frokost eller aftensmad

Du kan læse mere i Ugens Madtip på DragørNyheder.dk

I mit blogindlæg om æg kan du læse, hvor sunde æg er, og du finder også masser af inspiration til, hvordan du kan tilberede dine morgenæg. Læs med her.

Omelet med champignon
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
 
Ret: Morgenmad, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Champignonomelet, omelet, Omelet med champignon
Antal: 1 person
Ingredienser
  • 1 god klat smør til stegning
  • 100 g champignon (evt. markchampignon)
  • 3 æg
  • 3 spsk piskefløde
  • Himalayasalt
  • Evt. et drys persille
Fremgangsmåde
  1. Skyl champignonerne og skær roden af.

  2. Skær champignonerne i skiver.

  3. Varm en stegepande op og smelt smøren.

  4. Steg de skivede champignoner i smøren til de er gyldne og brune og tag dem af panden.

  5. Drys lidt salt på de ristede champignoner.

  6. Slå æggene ud i en lille skål og kom fløde i.

  7. Pisk æggemassen godt.

  8. Varm en LILLE stegepande op og kom en klat smør på.

  9. Hæld æggemassen på og lad den stege ved jævn varme, indtil æggemassen er tæt på at være stivnet.

  10. Med en paletkniv lægges omeletten sammen på midten, så den får form som en halvmåne.

  11. Lad omeletten stege færdig, men pas på den ikke får for meget og bliver tør.

  12. Server omeletten med det samme og kom de ristede champignoner ovenpå og pynt eventuelt med et drys hakket frisk persille.

Opskriftsnoter

Din oplevelse af omeletten må de meget gerne dele længere nede på siden, hvor du kan give opskriften op til 5 stjerner og tilføje en lille kommentar 🙂

Omelet med champignon – vegetarisk ret

Champignon
Smørstegte champignoner

Jeg er vild med champignon og særligt, når de er godt ristede. Det gør noget godt for både smag og konsistens, og vil du gerne skrue lidt ned for kødet eller helt undlade det, er champignon et alletiders alternativ. Svampe har nemlig umami-smag ligesom kød har.

Æg er sundt og mætter godt

Er du glad for at spise æg til morgenmad, kan du finde en del inspiration her på bloggen. Æg indeholder gode og sunde proteinter, og suppleres de med grøntsager i en eller anden form og sunde fedtstoffer, er du garanteret en god start på dagen. Prøv også at tjekke de her opskrifter ud:

Omelet med champignon

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here