Laksepakker med pesto og aspargesbroccoli er både sund, nem og delikat aftensmad. Vælg pesto efter sæsonens råvarer eller vælg pesto efter DIN smag. Ramsløg finder du i det tidlige forår fra marts til maj, mens basilikum og persille er til at få fat i hele året rundt.

Hjemmelavet grøn pesto

Her får du links til opskrifterne på 3 forskellige grønne pestoer. Hvilken en vælger du? Det er ingen sag at lave sin egen pesto, og det tager kun få minutter. Hjemmelavet pesto er sundt og smager så dejligt, og den friske grønne farve er en fryd for øjet. Få opskriften ved at trykke på linket:

I en snæver vending kan en færdigkøbt pesto SELVFØLGELIG bruges til dine laksepakker.

Nem basilikumpesto med solsikkekerner
Nem basilikumpesto med solsikkekerner

Aspargesbroccoli, bimi eller broccolini

Kært barn har mange navne, og det har den her fantastiske grøntsag også. Aspargesbroccoli, bimi eller broccolini er en krydsning mellem broccoli og den asiatiske kål pak choy. Smagen er mild og minder lidt om asparges, heraf navnet. Det hele på grøntsagen kan spises både hovedet og stilken.

Opskriften på laksepakker med pesto og aspargesbroccoli

Fremgangsmåden er her illustreret i form at billeder, og efterfølgende får du opskriften med detaljerne omkring ingredienser og processen. Det er super nemt. Rigtig god fornøjelse.

Letdampede aspargesbroccoli fordeles på to stykker bagepapir – step 1
Laksestykker lægges ovenpå aspargesbroccoli – step 2
Laks med pesto
Pesto fordeles på de to stykker laks – step 3
Laks med pesto
Halve tomater lægges ovenpå laksen med pesto – step 4
Laksepakker med pesto og aspargesbroccoli klar til en tur i ovnen – step 5
5 fra 5 stemmer
Laks med pesto
Laksepakker med pesto og aspargesbroccoli
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Laksepakker, ovnbagt laks
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 flotte stykker laks
  • 1 pk aspargesbroccoli (broccolini/bimi)
  • Pesto (f.eks. basilikumpesto, ramsløgspesto eller persillepesto)
  • 14 små tomater (skåret i halve)
  • 2 stykker bagepapir
  • Himalayasalt
  • Kogende vand
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200°.

  2. Begynd med at lave din egen pesto (med mindre du har valgt at købe den). Der er indsat links til 3 forskellige opskrifter på pesto højere oppe på siden.

  3. Skyl aspargesbroccoli og fjern eventuelle små blade.

  4. Kom aspargesbroccoli i en skål og drys med rigeligt salt, inden du hælder kogende vand over.

  5. Lad grøntsagerne "dampe" i det kogende vand et par minutter, inden de hældes op i en si eller et dørslag, hvor de skal dryppe godt af.

  6. Fordel de let dampede aspargesbroccoli på to store stykker bagepapir og læg derefter et stykke fersk laks ovenpå.

  7. Kom en god portion pesto på hvert stykke laks og fordel halve tomater ovenpå.

  8. Pak aspargesbroccoli, laks, pesto og tomater ind i bagepapir og læg dem i et ovnfast fad.

  9. Sæt fadet i ovnen og lad laksepakkerne bage i 20 minutter.

  10. Tag fisken ud af ovnen, og lad den hvile i pakkerne i ca. 5 minutter, inden de serveres.

Opskriftsnoter

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Skål

Si/dørslag

Ovnfast fad

 

Fik du prøvet opskriften?

Når du har afprøvet opskriften, håber jeg, du har lyst til at vurdere opskriften længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Du kan f.eks. skrive, hvilken slags pesto, du valgte at bruge.

Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

Mere inspiration til sund aftensmad med fisk

Er du glad for at spise fisk til aftensmad, eller mangler du inspiration til at spise mere fisk, kan du prøve at se nærmere på opskriften på ovnbagt torsk med porrer og tomater. Det er også en super nem ret, der kan tilberedes på kort tid.

 

 

Siden indeholder reklamelink.

 

10 kommentarer

  1. Det er den lækreste sommerretter og med de farver er der både til øjet og til ganen. LÆKKERT???

    • Tusind tak for alle stjernerne 🙂 Jeg er helt enig i, at de smukke farver er en fryd for øjet.

  2. Simpelt og lækkert. Det kan godt betale sig at bruge et ekstra godt stykke laks. Frost går an i mangel på andet. Favoritten herfra er med ramsløgpesto.

    • Tak for din kommentar Kim. Jeg er også mest til frisk laks. Det smager bare bedre. Ramsløgspesto er helt fantastisk i laksepakkerne, men desværre er det ganske få måneder om året, det er til at få fat i ramsløg. Men så er det også bare om at slå til der 🙂

  3. Dejlig opskrift og sjov at lave. Jeg kan godt lide de illustrerende billeder.
    Lavede den med broccoli eftersom det gik at købe. Næste gang skal jeg lave den med asparges.

    • Tusind tak Mia ? og dejligt at høre at du synes, det var sjovt at lave laksepakkerne ?
      Godt alternativ med almindelig broccoli nu hvor du ikke kunne få fat i aspargesbroccoli.
      God ide med asparges. Det vil jeg også prøve ?

  4. Super lækkert og nemt. Jeg kunne ikke få aspargesbroccoli så lagde grønne asparges i bunden og broccoli ved siden af laksen i pakken.

    • Hej Vibeke ?
      Det kan ind imellem være lidt svært at få fat i broccolini/aspargesbroccoli.
      Super godt alternativ med grønne asparges i bunden og broccoli ved siden af ?
      Tusind tak for din tilbagemeld ?

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here