Jordbærtærte med mazarinbund af marcipan, lag af chokolade, toppet med jordbær – tre ting som supplerer hinanden super godt.

Sukker- og glutenfri jordbærtærte med mazarinbund

Jordbærtærten er helt klart min favorit, når vi taler jordbærtærter. Kagen er både glutenfri og (næsten) sukkerfri. Jeg har valgt en kvalitetschokolade med 64 % kakaoindhold, og den indeholder lidt sukker. Vil du gå al in på minus sukker, kan du vælge en chokolade uden sukker. Jordbær kan man få hele året, men der er ingen tvivl om, at jordbærtærte smager allerbedst med danske jordbær – og særligt i juni måned hvor det er sæson for frilandsjordbær.

Bag gerne bunden dagen før og hæld chokolade over og opbevar den tildækket i køleskabet indtil du skal pynte den med flødeskum og jordbær. Det bliver den kun bedre af.

Forb. tid
30 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Kage, Vegetarisk
Køkken: Dansk
Keyword: glutenfri jordbærtærte, jordbærkage, jordbærtærte, jordbærtærte med mazarinbund, sukkerfri jordbærtærte
Antal: 4 personer
Ingredienser
Mazarinbund
  • 150 g marcipan (jeg bruger sukkerfri)
  • 100 g smør (blødt)
  • 2 æg
  • 3 spsk Sukrin melis
  • 1 spsk pofiber
  • smør til formen
Lag af chokolade
  • 70 g chokolade (god kvalitet)
  • 2 spsk piskefløde
Pynt
  • 500 g jordbær
  • 1/4 l piskefløde
  • pistacienødder (eventuelt)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Pisk smør og Sukrin melis og tilsæt et æg af gangen, mens du fortsat pisker.

  3. Skær marcipanen i små stykker, og kom den op i massen med smør, Sukrin og æg.

  4. Pisk godt inden pofiber tilsættes.

  5. Smør en form på 16 cm i diameter med smør.

  6. Hæld dejen op i formen.

  7. Bag mazarinbunden i ovnen i 25 minutter.

  8. Hak chokoladen fint og kom den op i en lille kasserolle sammen med lidt piskefløde.

  9. Smelt chokoladen ved MEGET svag varme.

  10. Skyl jordbærene inden du fjerner stilkene.

  11. Fjern stilkene, tør jordbærene f.eks, i et viskestykke eller med køkkenrulle og skær dem i mindre stykker.

  12. Når mazarinbunden er færdigbagt, tages den ud af ovnen, og chokoladen smøres jævnt udover bunden.

  13. Lad mazarinbunden køle af og opbevar den tildækket i køleskab indtil du skal pynte og servere jordbærtærten.

  14. Lige inden servering piskes fløden til flødeskum og kommes på kagen. Brug eventuelt en sprøjtepose med en tyl til at pynte mazarinbunden med flødeskum.

  15. Pynt med en masse friske jordbær og eventuelt friske blade citronmelisse, pistaciekerner eller spiselige blomster.

  16. Nyd jordbærtærten sammen med en god kop kaffe eller te.

Opskriftsnoter

 

  1. Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på jordbærtærte med mazarinbund, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar 🙂

Hvis du synes om min jordbærtærte og er vild med jordbær, kan jeg anbefale, at du tjekker opskriften ud på forførende jordbærsalat, raw jordbæryoghurt og jordbærnicecream med chokoladesovs.

 

jordbærtærte med mazarinbund
jordbærtærte med mazarinbund

Sukker- og glutenfri rabarbercrumble

Her på bloggen finder du også en anden sommerfavorit uden sukker og gluten. Det er den lækreste rabarbercrumble med mandler og kokos, der kan serveres med kold flødeskum. MUMS 🙂

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here