Jordbærsalat er en af mine sommerfavoritter. Og jordbær hører ikke kun det søde køkken til. Du kan let forvandle en salat, til et friskt bekendskab, ved at toppe den med skiver af friske jordbær. De danske jordbær er i særklasse. Nyder du – ligesom mig – den ENE måned om året, hvor de saftige bær, der både byder på sødme og let syrlighed, kan plukkes i rå mængder, så er det bare om at udnytte, at de kan anvendes i mange sammenhænge.

Jordbærsalat er smagen af sommer

Her er de lækre jordbær anvendt som en del af en let og frisk salat. De sødmefulde og let syrlige bær i forening med den fede avocado, friskkværnet peber og en god balsamicoeddike sender dine smagssanser ud på en forførende rejse. Nyd den friske smag af sommer og de smukke farver.

Jordbærsalat
Forførende salat med jordbær
5 fra 7 stemmer
Jordbærsalat
Forførende jordbærsalat
Forb. tid
20 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: jordbærsalat, salat med jordbær
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 2 små poser/bakker spæde spinatblade (a 65 g)
  • 1 pose/bakke sukkerærter
  • 1 hel agurk
  • 2 modne avocadoer
  • 1-2 pose(r) pinjekerner (a 30 g)
  • Lidt Himalayasalt
  • 1 bakke friske jordbær
  • Friskkværnet peber
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt god balsamicoeddike
Fremgangsmåde
  1. Rist pinjekerner på en varm pande indtil de er let gyldne og begynder at dufte. Ryst panden jævnligt.


  2. Drys pinjekernerne med salt og lad dem afkøle f.eks. på et stykke køkkenrulle.


  3. Skyl de spæde spinatblade grundigt og lad dem tørre på et rent viskestykke.


  4. Skyl agurken og flæk den på langs. Med en teske fjerner du kernerne. Skær de to halve agurker i skiver.


  5. Skyl sukkerærterne og skær de små spidser af enderne af. Snit sukkerærterne på langs.


  6. Skyl jordbærene og fjern stilkene. Skær dem i skiver.


  7. Halver avocadoen og fjern stenen og skrællen. Skær de to halve stykker i mindre tern.


  8. Anret de spæde spinatblade på et fad. Herefter agurk og sukkerærter.


  9. Pynt med jordbær, avocado og ristede pinjekerner.


  10. Drys salaten med lidt friskkværnet peber.


  11. Server salaten med en god olivenolie og balsamicoeddike.


  12. Nu er din forførende jordbærsalat klar til at blive serveret. Nyd smagen af sommer.

Skru op for charmen med guddommelige dråber på din jordbærsalat

Det Italienske Køkken forhandler de mest udsøgte og eksklusive olier og eddiker. Prøv f.eks. deres sæt med balsamicoeddike og den prisbelønnede økologiske jomfruolivenolie. Jeg bruger begge dele, og hver gang nyder jeg, at de skønne dråber sætter prikken over i’et på mine salater – særligt på jordbærsalaten, tomatsalat med balsamico og sommer salat med vandmelon og feta.

Jeg får 10% rabat, når jeg handler hos dem. Den fordel kan du også benytte dig af ved at bruge rabatkoden “mette10”, når du handler i deres webshop.

Danske jordbær
Danske jordbær – helt forførende

14 kommentarer

    • Tusind tak Liselotte. Nem mad om sommeren er vi stor fan af. Vi vil hellere uden for og ikke bruge for meget tid i køkkenet.

  1. Det her er bare smagen af sommer ?SKØN salat, elsker kombinationen af jordbærrene, pinjekernerne og sukkerærterne.

    • Tusind tak for din feed back Ann 🙂 og mange tak for alle stjernerne. Jeg er helt enig i, at jordbær, pinjekerner og sukkerærter er en god kombi 🙂

  2. Det her er salat der smager af sol og sommer. En af mine store favoritter. Og i takt med jordbær sæsonen giver de små røde bær mere smag, desto bedre bliver salaten.

    • Sol, sommer og forførende jordbærsalat gør livet værd at leve 😉 Danske jordbær er bare årets højdepunkt, hvad angår sæsonens råvarer. Tusind tak for stjernerne 🙂

  3. Jordbær i salat er et kæmpe hit hos mig. Særligt med et drys friskkværnet peber og et par dråber balsamico ??

    • Det kan være svært at forestille sig, at jordbær, peber og balsamico passer godt sammen, hvis man ikke har prøvet det. Men det VIRKER 🙂 Tak for din tilbagemelding Mikkel 🙂

    • Farverne på salaten er lige til at blive glad i låget af 🙂
      Jeg er lige som dig Mia vild med kombinationen af jordbær og avocado.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here