Jordbærnicecream er is af den sundere slags uden raffineret hvidt sukker og mælkeprodukter. Det tager kun et øjeblik at trylle jordbærisen frem. Det er en super lækker kombination med den kolde “is” og den varme chokoladesovs, som bliver dejlig sprød, når den hældes over isen.

Du må godt… Spis jordbærnicecream året rundt

Jordbærnicecream kan nydes en varm sommerdag eller en dag, hvor du drømmer dig væk til varmere himmelstrøg. Du kan også servere jordbærnicecream med chokoladesovs til dessert. Frosne jordbær kan vi heldigvis købe hele året rundt, så desserten/isen her er ikke kun forbeholdt sommeren. Nyd den hele året rundt.

Derfor er jordbærnicecream et sundt alternativ til flødeis

Udover at jordbær indeholder fibre, indeholder de også ellagsyre, som beskytter huden mod solens skadelige UVA-stråler.

Når jordbær og banan indtages sammen med fedt – her kokoscreme og kokosolie – hjælper det dit blodsukker til at være stabilt. Du kan derfor nyde jordbærnicecreamen uden, at dit blodsukker kommer ud på en større rutchetur.

Jeg bruger chokolade med 70% kakaoindhold, og det indeholder en smule sukker, men det ER muligt at købe sukkerfri chokolade f.eks. sødet med stevia.

5 fra 1 stemme
Jordbærnicecream
Jordbærnicecream med chokoladesovs
Forb. tid
10 min
 
Ret: Dessert, Vegetarisk
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
Jordbæris
  • 600 g jordbær (frost)
  • 2 store modne bananer
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 dl kokoscream/kokosfløde (eller den fede del af en dåse kokosmælk)
  • 4 spsk lys eller mørk fibersirup (eller anden form for sirup)
Chokoladesovs
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 2 tsk kokosolie
Fremgangsmåde
  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål sammen med kokosolie.

  2. Smelt chokoladen over vandbad og rør ind imellem.

  3. De frosne jordbær, bananer, vaniljepulver, kokoscreme og fibersirup kommes op i en blender. Kør til du har en lækker cremet konsistens.

  4. Hæld "jordbærisen" op i 4 glas eller små dessertskåle og hæld chokoladesovsen over.

  5. Server med det samme.

Opskriftsnoter
  1. I stedet for kokoscream/kokosfløde kan du bruge den fede del af en dåse kokosmælk.
  2. Du kan f.eks. pynte din nicecream med friske jordbær, friske blåbær, friske hindbær, citronmelisse eller mynteblade.
  3. Kom eventuelt dine glas i fryseren mens du tilbereder isen og chokoladesovsen, så holder din hjemmelavede is sig kold i længere tid.
  4. Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om jordbærnicecream med chokoladesovs, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

Flere opskrifter på sunde og lækre is

Faldt jordbærnicecreamen i din smag, kan jeg anbefale dig også at prøve pæresorbet med chokoladesovs, som du også kan nyde med god samvittighed. Eller hvad med den eksotiske mango-nicecream – uhmmm…

Ispinde af nicecream med mango
Ispinde af nicecream med mango

Fibersirup

Fibersirup bruger jeg i mange af mine opskrifter, f.eks. i den lækre og super sunde acaibowl. Jeg bruger også fibersirup i æblekompotten, som jeg serverer til helstegt svinemørbrad og i den asiatiske ret med kylling og sesam.

Nicecream som ispinde

Du kan også lave fine ispinde/pops. Du hælder bare din nicecream i isforme og sætter dem i fryseren. Efter 3-4 timer er de klar til at dele ud af og nyde.

Jordbærnicecream
Ispinde – Jordbærnicecream overtrukket med chokolade (kærlighed til is)

2 kommentarer

    • Kære Gitte
      Jeg har nu indsat links til både kokoscream og fibersirup i opskriften. Så kan du se, hvad det er og eventuelt købe varerne der. Rigtig god fornøjelse med dine hjemmelavede is 🙂

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here