Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos (smuldrekage) er super nem at lave, og min version er både gluten- og sukkerfri. Kagen er sødet med kokossukker og Sukrin, og mandler og kokos tilfører også sødme, som er en fantastisk kontrast til de syrlige og friske rabarber. Toppen af kagen bliver dejlig sprød og knasende.

Lav sukkerfri rabarbercrumble året rundt

For mig er rabarber indbegrebet af sommer, men heldigvis er det muligt at købe frosne rabarber, så kagen kan heldigvis bages hele året rundt.

5 fra 10 stemmer
Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos
Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kage
  • 300 g rabarber (friske eller frosne)
  • 5 spsk kokossukker eller Sukrin Gold (sukkerfrit alternativ til brun farin)
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn (glutenfri)
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk Sukrin sukker (sukkerfrit alternativ til sukker)
Flødeskum
  • 1/4 l piskefløde eller creme fraiche 38%
  • Lidt vaniljepulver
Fremgangsmåde
  1. Rabarberne vaskes og skæres i tynde skiver.

  2. Rabarberne drysses med kokossukker og trækker, mens resten gøres klar.

  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  4. Smør et tærtefad.

  5. Hak mandlerne groft. Brug eventuelt en minihakker og kør få sekunder.

  6. Sukrin sukker, smør, kokosmel og havregryn blandes sammen i en skål og smuldres med fingrene.

  7. Kom de hakkede mandler og vaniljepulver i og bland det godt ind i massen.

  8. Hæld rabarberne op i tærtefadet og fordel dem jævnt.

  9. Fordel smuldredejen jævnt over rabarberne.

  10. Sæt fadet ind i ovnen og bag kagen i ca. 20 minutter til den er fin gylden og sprød på toppen.

  11. Pisk fløden til skum sammen med vaniljepulver.

  12. Server kagen lun eller kold med koldt vaniljeskum.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede.

 

Derfor kan du undlade sukker i din rabarbercrumble

Sukrin anvender jeg ofte som et alternativ til sukker. Sukrin er et naturligt sødemiddel, som er lavet af pærer, meloner og spisesvampe, som har gennemgået en gæringsproces (fermentering). Sukrin påvirker ikke dit blodsukker og indeholder 0 kalorier og 0 kulhydrater. Sukrin har ingen skadelig påvirkning på tænderne. Du kan købe Sukrin melis i Matas-butikker og i helsekostforretninger.

Jeg kan varmt anbefale dig også at prøve den lækre jordbærtærte med mazarinbund.

 

22 kommentarer

  1. Denne dessert bød jeg gode veninder på og den smager utroligt godt. Den har det lille ekstra, jeg opdagede nye ingredienser som jeg ser frem imod at få mere inspiration til at bruge?.

    • Hej Mia
      Jeg er glad for at høre, at kagen faldt i god jord.
      Jeg gætter på, at de “nye ingredienser” er kokossukker og Sukrin Gold.
      Prøv at skrive ordene i søgefeltet ? og der vil dukke andre bud op på opskrifter, hvor de to ingredienser også bruges.
      Rigtig god fornøjelse ?

    • Tak for alle stjernerne Tinne. Det er en rigtig god ide at servere rabarber-kagen til dessert, som du har gjort 🙂

  2. Mega nem, mega hurtig, mega frisk, kan nemt laves en onsdag aften, og tro mig, i lun udgave er der ikke noget til “i morgen”.

    3 2 1, sæt i gang ??

    • Tusind tak Christina 🙂
      Jeg kunne ikke være mere enig. Kagen er nem og hurtig at lave, og så er den rigtig dejlig frisk i smagen.

  3. Elsker rabarber …. Lavet denne lækkert rabarber crumble til mine kollegaer.
    Smagte utrolig godt, det er ikke sidste gang.
    Utroligt let at lave ??

    • Tusind tak for alle stjernerne Jytta 🙂 Den smager ligeså godt, som den ser ud (hvis du spørger mig). Den er ikke alt for sød og derfor dejlig frisk.

  4. Denne kage/dessert er noget af det lækreste man kan tænke sig. De fineste vinrabarber ( som er syrlige, men ikke sure) og det lækreste knas ovenpå( dejligt og sødt) gør det til noget helt specielt?og s å ?lidt flødeskum øverst??????. F.eks. Serveret til en dejlig kop kaffe. Eller man kan servere den efter en dejlig middag.

  5. Meget lækker crumble! Lige den opskrift jeg i årevis har søgt efter ? Jeg lavede kun to ændringer: ingen vanille grundet priserne, og kokossukker i stedet for sukrin. Og den blev stadig SÅ lækker ?

    • Hvor dejligt at høre, at du endelig har fundet den opskrift på rabarbercrumble du længe har ledt efter Sisse.
      Jeg kan godt forstå, at du sprang vaniljepulveret over. Det er næsten ubetaleligt i øjeblikket.
      Jeg har nogle gange gjort det samme som dig, og kun brugt kokossukker. Det fungerer fint, dog synes jeg ikke at kokossukker søder ligeså meget som Sukrin Gold og kagen bliver knap så sød. Men efter min smag må rabarberkage gerne være lidt syrlig ?

  6. Super lækker sukkerfri rabarbercrumble. Har lavet den flere gange. Meget nem at gå til. I dag var det regn og blæst og familien havde lyst til noget lækkert. Med rabarber i egen kolonihave, var det nemt og hurtigt at bikse sammen. Hele familien nød den lækre crumble med cremefraiche til. Mums

  7. Det var en god oplevelse. Hurra for sådan en opskr når man er på LCHF diæt. Frøs rå rabarber drysset med sukrin ned til næste kage. Så bliver det endnu nemmere næste gang.

  8. Den er super god – stort set en af de få kager vi spiser (sukkersyge). Har prøvet at variere med 1/2 hindbær og 1/2 rababer, det er supergodt.

  9. Vi var et par diabetikere til min datters “studenter-dag”, så for at vi ikke skulle føle os snydt, mens de andre nød kage fra Lagkagehuset, lavede jeg den her til os med rabarber fra haven. Sjovt nok var det den sukkerfri rabarber crumble, der blev spist mest af. Alle var vilde med den. Kun roser herfra 🙂

  10. Tak for denne rigtig skøn Rabarber crumblekage med drys af kanel og vanilje med pisket flødeskum og Græsk yoghurt 10 % med vanilje det rede vores dejlige familie eftermiddag, efter en dejlig dag i haven, tak for denne Sukkerfri opskrift med Diabetes ♥️♥️♥️☀️☀️☀️

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here