Cookies med nødder, chokolade og tranebær får i den grad hyggebarometeret til at stige og særligt, hvis de serveres til en god kop kaffe eller te.

Småkagerne er både gluten- og sukkerfri og hører til kategorien “lidt sundere bagværk”.

Cookies med tranebær

I småkagerne er der tørrede tranebær, og vil du gerne have ideer til at bruge resten af posen, får du lige et par hints her:

Hjemmelavet sprød granola til at drysse på morgenmaden.

Broccolisalat med tranebær og bacon

Småkager med Sukrin Gold

Sukrin Gold er en naturlig sukkererstatning og indeholder langt færre kalorier og kulhydrater end almindelig sukker og brun farin. Sukrin Gold påvirker ikke blodsukkeret nævneværdigt.

Jeg bruger Sukrin Gold i flere af mine opskrifter. Bl.a.

Rabarbercrumble med mandler og kokos

Rå æblekage med flødeskum

Sukrin Gold kan have en lidt kold smag.

Cookies med pofiber

Pofiber er lavet af kartofler og er et glutenfrit alternativ til mel.

Jeg bruger bl.a. pofiber i:

Frikadeller – af den RIGTIG gode slags

Frokostboller med ost

Cookies med nødder, chokolade og tranebær
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
11 min
Hviletid
10 min
Samlet tid
31 min
 
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Cookies, småkager
Antal: 12 stk.
Ingredienser
  • 125 g blødt smør
  • 75 g Sukrin Gold
  • 125 g hasselnøddekerner
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 25 g pofiber
  • 50 g chokoladeknapper til bagning
  • 2 spsk tørrede tranebær
Fremgangsmåde
  1. Lad smøren stå ude ved stuetemperatur indtil det er blødt.

  2. Tænd ovnen på 175 grader.

  3. Hak hasselnødderne til "grov nøddemel". Brug eventuelt en minihakker. Det er så nemt.

  4. Hak chokoladen hvis du ikke bruger små chokoladeknapper

  5. Hak de tørrede tranebær.

  6. Skær smøren ud i mindre stykker og kom det op i en røreskål.

  7. Rør Sukring Gold og smør med en elpisker.

  8. Tilsæt pofiber, vaniljepulver, bagepulver og groft nøddemel.

  9. Tilsæt til sidst chokolade og tranebær.

  10. Dejen rulles til kugler på størrelse med store valnødder og lægges på en bageplade med bagepapir.

  11. Tryk kuglerne lidt flade. De flyder ud, når de kommer i ovnen, så læg dem med god afstand.

  12. Bag nøddecookies midt i ovnen i 11 minutter.

  13. Tag småkagerne ud af ovnen, men lad dem blive på bagepladen i ca. 10 minutter.

  14. Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af. Jeg bruger en palet.

  15. Hvis du skal/kan gemme småkagerne, skal de opbevares i en lufttæt dåse eller et glas med patentlåg.

Nyd dine cookies med nødder, chokolade og tranebær og bliv glad i låget 😉 HYGGE!

Siden indeholder reklamelinks.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here