Opskriften på glutenfri frokostboller med ost er til dig, der er på udkig efter verdens nemmeste boller, du både kan bruge som morgenmad eller frokost.

Ideer til frokost med nemme osteboller

De nemme osteboller kan f.eks. nydes med salatmayo og skinke, med leverpostej og agurk eller med spegepølse og peberfrugt. Vil du forkæle dig selv med en ekstra lækker frokost, kan du prøve at smøre bollen med pesto og lægge den sammen med crispsalat, tomat og røget laks. Sådan en sandwich smager virkeligt godt og holder dig mæt L Æ N G E.

Opskrift på nemme glutenfri frokostboller med ost
Nemme glutenfri frokostboller med ost serveret med pesto, røget laks, salat og tomat

Ideer til morgenmad med nemme osteboller

Bollerne kan også spises til morgenmad eller som en del af en brunch. Prøv dem med tandsmør og din ynglingsost. Eller med smør og en god marmelade. Her ville jeg nok undlade at komme timian i bollerne.

Opskrift på nemme glutenfri frokostboller med ost
Nemme boller
5 fra 2 stemmer
Opskrift på nemme glutenfri frokostboller med ost
Opskrift på nemme glutenfri frokostboller med ost
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
20 min
hviletid
10 min
Samlet tid
32 min
 
Ret: Brød
Keyword: glutenfri boller, Nemme glutenfri frokostboller med ost, osteboller
Antal: 4 stk.
Forfatter: Mette Forman
Ingredienser
Drys
  • Evt. solsikkekerner, sesam eller græskarkerner
  • Evt. revet cheddarost
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.

  2. Kom æg, bagepulver, krydderier og revet ost i en skål og rør det godt sammen.

  3. Tilsæt pofiber og rør det til en klæg masse og lad den hvile i ca. 10 minutter.

  4. Form 4 (høje) boller og stil dem på en bageplade med bagepapir.

  5. Drys eventuelt bollerne med revet ost eller kerner.

  6. Bag bollerne i ovnen på midterste rille i 20 minutter.

  7. Efter 20 minutter slukker du for ovnen, men lader bollerne stå derinde på eftervarme i 10 minutter.

  8. Tag bollerne ud med en paletkniv og stil dem til afkøling på en bagerist.

Opskriftsnoter
  • Bollerne kan holde sig flere dage i køleskabet. Jeg opbevarer dem i en frysepose.

 

  • Bollerne kan sagtens fryses ned, så du nemt og hurtigt kan tage dem op en dag, du skal bruge dem.

 

Fik du prøvet opskriften på glutenfri frokostboller med ost?

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften. Du kan give en vurdering længere nede på siden ved at drysse mellem 1 og 5 stjerner udover herlighederne og tilføje en kommentar. Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

Ideen til lowcarb (keto) boller

Ideen til bollerne har jeg fra Rikke Thorlak, som har en profil på Instagram, hvor hun deler flotte og indbydende billeder af sin mad, der både er glutenfri og lowcarb. Jeg kan varmt anbefale at tjekke hendes profil ud.

Forslag til andre frokostbrød

Her på bloggen finder du en opskrift på nemme fladbrød med broccoli, som også er glutenfri og low carb. De er også gode til sandwich.

Siden indeholder reklamelink.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here