Urtesalt med ramsløg er en i rækken over de mange muligheder for at anvende ramsløg, som naturens spisekammer ganske gratis giver os fri adgang til. I det tidlig forår (marts og april) er det sæson for ramsløg og mange steder er skovbunden helt dækket af de små grønne blade med sin karakteristiske duft af hvidløg.

Kryddersaltet smager dejligt på æg, nye danske kartofler, popcorn og på stegt kød.

Brug urtesalt med ramsløg som værtindegave

Det er altid hyggeligt at give men også at modtage hjemmelavede lækkerier. Du kan nemt lave en ekstra portion kryddersalt og hælde på små fine glas med låg. I disse Corona-tider kan du forkæle dem, du ikke har mulighed for at se med en kærlig tanke og et glas med ramsløgssalt.

Hvor længe kan urtesalt med ramsløg holde sig?

Kryddersaltet kan nemt holde sig helt indtil næste forår, og det er skønt at kunne drysse smag af forår på maden henover sommeren, efteråret og vinteren.

5 fra 2 stemmer
Urtesalt med ramsløg
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
4 t
Samlet tid
4 t 5 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Urtesalt
Antal: 2 dl
Ingredienser
  • 2 dl groft Himalayasalt
  • 60 g friske ramsløg
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 50 grader (ikke varmluft).

  2. Skyl ramløgene grundigt og lad dem dryppe godt af i en si/dørslag eller på et rent viskestykke.

  3. Snit ramsløgene forholdsvis fint.

  4. Kom halvdelen af de fintsnittede ramsløg op i en minihakker og kør få sekender. Har du en foodprocessor, kan du lave hele portionen på en gang.

  5. Tilsæt 1 dl salt og kør igen få sekunder.

  6. Hæld den første portion salt op i en bradepande evt. på et stykke bagepapir.

  7. Gentag med den anden halvdel af ramsløgene og det sidste salt og kom det op i bradepanden.

  8. Fordel den "våde" salt jævnt ud på bradepanden.

  9. Sæt bradepanden med salt i ovnen og lad det tørre i ca. 4 timer.

  10. Lad urtesaltet afkøle.

  11. Hak eventuellle klumper løs med en grydeske eller blendt saltet et ganske kort øjeblik i en blender. Pas på saltet ikke blendes for fint - medmindre du gerne vil have helt fint urtesalt.

  12. Hæld din urtesalt med ramsløg på glas med låg.

Opskriftsnoter

Ved at blende ramsløg med salt og så tørre det i ovnen får man meget mere smag ud af krydderurten fremfor at tørre ramsløgene først og så blande med salt.

 

Mere inspiration til lækkerier med ramsløg

 

Siden indeholder affiliatelink.

4 kommentarer

  1. Det er en dejlig salt som jeg bruger i stedet for alm. Salt👍Det giver maden et ekstra pift🌞🌞🌞

  2. Så har den første omgang Ramsløg salt været på påskebordet, og det bliver hel sikkert ikke den sidste, dejlig pift til alt fra rejer og æg til steg med ovnbagte kartofler
    ⭐⭐⭐⭐⭐

  3. Jeg lavede urtesalt med citrontimian lige før påske, og det smagte også virkelig lækkert! Jeg vil også gerne prøve at lave det med ramsløg, men indtil videre har jeg ikke fundet det grønne guld, selvom jeg går i skoven hver dag! Formodentlig skal jeg finde en anden skov at gå i, for jeg har hørt, at der skal være meget af slagsen.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here