Svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto har en super lækker smag med en snert af hvidløg. Når kødet marineres i ramsløgspesto får kødet en fin grøn farve. Hulk vil sikkert elske at sidde med ved bordet 😉 Er du mere til kylling, kan du sagtens bruge kyllingekød i stedet for. Her får du opskrift på spyd tilberedt i ovn, men de kan sagtens grilles i stedet.

Helstegt svinemørbrad med ramsløgspesto

Du kan også vælge at marinere en hel svinemørbrad i ramsløgspesto og tilberede den i ovnen eller på grillen. Her er den serveret sammen med bagte pærer og en lækker salat med feldsalat, blomkål og chili.

Helstegt svinemørbrød med ramsløgspesto og salat
Helstegt svinemørbrød med ramsløgspesto og lækker salat

 

4.5 fra 2 stemmer
Svinemørbrød med ramsløgspesto
Svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: kylling på spyd, svinemørbrad på spyd
Antal: 2 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
 1. Rør din ramsløgspesto.

 2. Tænd ovnen på 200 grader.

 3. Afpuds din svinemørbrad, så den er fri for sener og hinder.

 4. Skær mørbraden i mundrette stykker.

 5. Vend kødstykkerne i pestoen.

 6. Sæt kødet på dine spyd. Bruger du træspyd, skal du huske at lægge dem i koldt vand inden, ellers kan de godt brænde, når de kommer i ovnen eller på grillen.

 7. Læg spydene på en bradepande med bagepapir.

 8. Steg dem i ovnen i 10 minutter.

Opskriftsnoter

 

 • Du kan også vælge at stege din svinemørbrad hel i stedet for. I så fald skal den have 20 minutter i ovnen.

   

 • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

 

Naturen byder på langt mere end ramsløg

Jeg er ret optaget af udnytte mulighederne for at samle, det naturen byder på. Kender du begrebet “at sanke”? Sanke betyder at samle, og ramsløg er en af de første råvarer, vi kan sanke i det tidlige forår. Om sommeren er det f.eks. hyldeblomster og hyben, og i efteråret er det f.eks. svampe og bær. Der findes apps, hvor du kan følge med i, hvad det er sæson for at sanke, og hvor i naturen du kan finde det. Det er en hyggelig aktivitet at tage ud i naturen og samle/sanke og bagefter tage hjem og tilberede lækkerier af det, der er bragt med hjem.

4 kommentarer

 1. Vi lavede denne ret uden for ramsløgsæsonen, så det lykkedes kun at finde tørret ramsløg i butikken. Men det fungerede også fint. Lækker ret.

 2. God inspiration til at indpakke min næste hele svinemørbrad til “Sous vide”n til pålægsskiver (jeg laver alt mit oplæg selv i rygeovn, Sous vide, Air Fryer, råmodner kød, spegepølser osv.). Købte for flere år siden 4 ramsløg og satte i et skyggefuldt og fugtigt lille område i min have (ikke skovbund). Nu har jeg en hel kvadratmeter Ramsløg hvert år, der bliver tørret, nedfrosset i olivenolie i isterningebakker, lavet pesto af, ramsløgs-olie med mere. Elsker denne plante.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift
Please enter your comment!
Please enter your name here