Det er nemt at trylle de små knolde om til sprøde jordskokkechips, som alle vil elske, og de er meget sundere end de chips, du køber i supermarkedet. Er du så heldig at eje et madolinjern, er det INGEN sag at lave masser af de lækre jordskokkechips.

Brug dine sprøde jordskokkechips til…

Jordskokker er super lækre rodfrugter, og her er de forvandlet til sprøde og delikate jordskokkechips. De sprøde jordskokkechips er geniale som sunde snacks sammen med et glas bobler inden gæstemiddagen eller som topping på en cremet jordskokkesuppe til forret. Du kan også bruge dem som en snack sammen med grøntsagsstænger og fetadip eller som tilbehør til en god bøf eller svinemørbrad på spyd.

Jordskokkesuppe
Cremet jordskokkesuppe med stegt torsk, jordskokkechips og persilleolie

Derfor er jordskokker sunde

Jordskokker kan også spises rå, f.eks. i en salat. Rå jordskokker har en nøddeagtig smag. De smager af en mellemting mellem kartofler og vandkastanjer. Jordskokker indholder mange fibre, masser af jern og probiotika, som er godt for dit tarmsystem og dermed dit immunforsvar.

Tjek opskriften på de sprøde jordskokkechips her – de er SÅ nemme at lave, og dine gæster vil elske dem!

5 fra 2 stemmer
Jordskokkechips
Sprøde jordskokkechips
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Snack, Tilbehør, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200° varm luft.

  2. Vask jordskokkerne grundigt.

  3. Skær jordskokkerne i MEGET tynde skiver.

  4. Vend de skiveskårne jordskokker i olie og salt.

  5. Læg skiverne enkeltvis ud på en bradepande med bagepapir.

  6. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til de er sprøde og gyldne.

Opskriftsnoter

Ovntemperaturen og stegestiden er angivet efter, hvordan min ovn arter sig. Hold øje med dine chips, så de ikke får for meget.

 

Du kan eventuelt tage de bagte jordskokkechips ud af ovnen i hold, efterhånden som de bliver færdige.

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Evt. mandolinjern

 

Jordskokkechips

Flere lækre snacks

En anden populær snack er saltmandler. Jeg serverer dem både før middagen, når jeg får gæster, som en del af en tapas eller hakkede ovenpå salater eller avocado. Ved at trykke på linket får du opskriften på verdens nemmeste saltmandler.

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på de sprøde chips, så efterlad gerne en anmeldelse nedenfor. Du kan også tagge mig på Instagram @dethandlermestommad

Siden indeholder reklamelink.

10 kommentarer

    • Helt enig Michael. De sprøde chips er perfekt som tilbehør til aftensmaden, som pynt på f.eks. jordskokkesuppe og som en lækker snack.

    • Hej Signe
      Jeg har ikke prøvet at lave dem i forvejen, men det er da forsøget værd. Du kan eventuelt prøve at lægge dem i en kagedåse med bagepapir i bunden og under låget, så det er HELT tætsluttet. Rigtig god fornøjelse med dine jordskokkechips.

  1. Ved ikke om mine skiver var for tynde, eller om min ovntermostat viser galt. Efter 11 minutters varmluft 200g var der begyndende røgudvikling, og efter 15 minutter var skiverne helt forkullede. Jeg havde brugt den foreskrevne mæmgde olivenolie.

    • Ej, det er da super ærgerligt Jens.
      Der kan sagtens være forskel på ovne, og måden de varmer på.
      Jeg har angivet temperatur og tid efter min ovn.
      Jeg håber ikke, at du er blevet skræmt og ikke har lyst til at lave dine egne chips en anden gang.

    • Hej Jørgen
      Som jeg også skriver i svaret til Jens, er temperatur og tid angivet efter min ovn.
      Jeg er glad for, at du er frisk på at give dig i kast med rodfrugtechips igen en anden gang – og med en ovntemperatur, der passer dig bedre. Tak for din kommentar.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here