Kylling med rosmarin og løg er nem gæstemad. Det behøver nemlig slet ikke at være besværligt at have gæster til middag. Prøv f.eks. at servere den her kyllingeret, som smager fuldstændig fantastisk og er utrolig nem at lave. Forberedelserne kan klares på under 10 minutter, og resten af tiden passer kyllingestykkerne sig selv i ovnen.

Kylling med rosmarin og løg – uden ben

Udbenede kyllingelår er en mør udskæring og er nemme at tilberede, så kødet både er saftigt og skindsiden sprød. Det er en udskæring, der er forholdsvis ny for mig, og jeg må indrømme, at jeg blev fan efter første mundfuld. Udbenede kyllingelår fås i velassorterede supermarkeder (f.eks. Føtex, Kvickly og Bilka) og online (f.eks. Rigtigmad.dk og Nemlig.com).

kylling med rosmarin og løg

Retten fik jeg serveret hos min far og hans kone for nogle måneder siden og har selv lavet den flere gange siden.

Sprød kylling med rosmarin og løg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: Kylling med rosmarin, Kylling med rosmarin og løg, Ovnstegt kylling, Rosmarinkylling
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • ca. 1 kg udbenede kyllingelår
  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 dl soya eller tamari (glutenfri soya)
  • 1 helt hvidløg
  • 3 små rødløg
  • 200 g bananløg eller skalotteløg
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 dl vand
  • Evt. små bambuspinde (bare lidt ekstra lir) (lægges i koldt vand inden brug)
Serveringsforslag
  • Grøn salat
  • Blomkålsris med persille
  • Ris
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 185°

  2. Kom de udbenede kyllingelår op i en skål sammen med olivenolie og soya/tamari og vend kødet godt rundt i "marinaden".

  3. Du kan eventuelt stikke en lille bambuspind i hvert stykke kylling for at holde skindet på plads. Husk at lægge pindene i koldt vand inden brug for at undgå, at de brænder i ovnen.

  4. Pil rødløg og bananløg/skalotteløg.

  5. Del hvidløget i fed (skal IKKE pilles).

  6. Læg de marinerede kyllingelår i et ildfast fad.

  7. Læg herefter hele rødløg og bananløg/skalotteløg mellem kyllingestykkerne.

  8. Drys de hele fed hvidløg ud mellem kylling og løg.

  9. Drys kyllingestykkerne med sesamfrø.

  10. Stik et lille stykke frisk rosmarin ned i hvert stykke kylling.

  11. Sæt fadet i ovnen i 35 minutter.

  12. Efter ca. 10 minutter hældes lidt vand i bunden af fadet.

  13. Når kyllingelårene er færdigstegt efter 35 minutter i ovnen skrues op for temperaturen (grill).

  14. Grill kylling og løg ved 250° (grill-funktion) i et par minutter eller indtil skindet er knasende sprødt og gylden i farven.

  15. Sæt fadet på bordet og server en grøn salat til og en skål ris.

Opskriftsnoter

Drys eventuelt retten med salt ved serveringen eller lad gæsterne selv gøre det.

 

Foreslå gæsterne at trykke "kødet" ud af de hele fed hvidløg, som smøres på kødet. Jeg lover en fantastisk smagsoplevelse.

 

Brug væden fra kyllingen som sovs til ris. Den er fuld af saft og kraft og masser af smag.

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Urtekniv

Lille bradepande med slip-let-belægning

Decilitermål

Skål

 

 

Kylling med rosmarin - klar til ovn
Kylling med rosmarin – klar til en tur i ovnen

 

Prøv også andre middagsretter med kylling

Her på bloggen finder du også andre opskrifter med kylling. Prøv f.eks. at tjekke de her 3 ud:

Siden indeholder reklamelink.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here