I salat med rådyrmørbrad og sennepsdressing er der anvendt helstegt vildtmørbrad, som er anrettet på bund af lækker grøn salat. Luksussalaten kan serveres som forret eller som en frokostsalat ved en særlig lejlighed. Det er altid muligt at finde en særlig lejlighed til at spise god mad ik’?

Salaten vil også gøre sig rigtigt godt som en del af en lækker buffet, hvor der skal være mad til mange.

Den allerfineste udskræring på dyrevildt er mørbraden, som er en lille muskel, der sidder på indersiden af ryggen helt oppe ved rygsøjlen. Kødet er meget magert og super mørt.

 

Feldsalat
Feldsalat

Læs mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk.

5 fra 6 stemmer
Salat med rådyrmørbrad og sennepsdressing
Salat med rådyrmørbrad og sennepsdressing
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Hviletid
15 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: buffet, Forret, Frokost, Salat, tapas
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Salat med krondyrmørbrad, Salat med rådyrmørbrad
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kød
  • 2 rådyrmørbrader eller 1 krondyrmørbrad (400 g i alt)
  • Smør til stegning
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
Salat
  • 1 stk. miniromainesalat
  • 1 bk./pose feldsalat
  • 1 potte kørvel
Dressing
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep (eller anden god sennep)
  • 1 spsk koldt vand
  • 2 spsk fintklippet purløg
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 tsk lys fibersirup (anden sirup eller honning kan bruges)
Eventuelt
  • Små træpinde/tandstikkere
Fremgangsmåde
  1. Afpuds mørbraderne, så der kun er reelt kød helt uden sener og hinder.

  2. Varm en stegepande op og kom smør på.

  3. Steg de to mørbrader ved høj varme i 2,5 minutter på hver side (2 sider).

    Har du valgt en krondyrmørbrad på 400 g, skal den steges 2 minutter på hver side (4 sider).

  4. Læg kødet på et skærebræt og dæk det til med f.eks. sølvpapir eller et rent viskestykke og lad det hvile i ca. 10-15 minutter.

  5. Rør en dressing af mayonnaise, sennep, vand, purløg, salt, peber og fibersirup. Smag dressingen til.

  6. Skyl salaterne grundigt og slyng dem eller læg dem på et rent viskestykke til afdrypning.

  7. Skær eller riv romainesalaten ud i mindre stykker.

  8. Skær kødet i meget tynde skiver.

  9. Anret salaterne på et fad og læg skriver af rådyrmørbrad ovenpå.

  10. Sæt en lille pind i en del af kødet.

  11. Hæld dressingen over og pynt med kørvel.

Opskriftsnoter
  • Serverer du salaten til frokost, er der ca. til 4 personer.

 

  • Serverer du salaten som forret, er der ca. til 10 personer.

 

  • Du skal være MEGET velkommen til at vurdere opskriften. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar 🙂

 

Salat med rådyrmørbrad og sennepsdressing
Salat med rådyrmørbrad og sennepsdressing.
Romainesalat
Romainesalat

Er du interesseret i flere lækre opskrifter med rådyr, kan jeg anbefale dig at tjekke opskriften ud på helstegt dyreryg, som også er perfekt gæstemad.

Jeg bruger fibersirup i flere af mine opskrifter, f.eks. i den mega lækre acaibowl, som er morgenmad i luksusklassen. Fibersirup er ikke tilsat sukker, men tilfører din mad sødme og struktur. Fibersirup påvirker stort set ikke blodsukkeret og indeholder kun få kalorier.

8 kommentarer

  1. Hvis jeg kunne give 500 stjerner ville jeg gøre det.
    Lige til Masterchef ⭐⭐⭐⭐⭐

  2. EKSTRAVAGANT!
    Salat i luksusklassen og når det er allerbedst ? En let og lækker forret hvor det super møre kød kombineret med de milde salater smagsmæssigt ramte pletskud med sennepsmayoen ?

  3. I dag fik jeg den bedste, lækreste , fantastiske forret jeg nogensinde har fået?Og tro mig, jeg har smagt mange gode salater. Det lækreste kød og fantastiske urter? og så var den tilmed lavet så den passede perfekt til en herlig sommerdag? jeg er ved at briste af stolthed over min fantastiske datter???

  4. Denne ret ramte lige i plet. Æstetisk og virkelig velsmagende. Vildtmørbrad flankeret med salat og sennepsdressing gik op i en fint tilrettelagt enhed. Ikke et orgie i kød og kvantitet, men snarere en perfekt afstemt smagsoplevelse.
    Tak til Mette!

  5. Endnu engang bliver følgerne af Det handler mest om mad forkælet. Denne gang med (endnu) et mesterværk i form af salat med rådyrsmørbrad og sennepsdressing. Smagende er millimeter præcise og selvom man fristes til at dreje lidt på knapperne er min erfaring, at følges opskriften står man tilbage med perfektion! En advarsel skal dog lyde. Vær parat til at blive blæst bagover ?

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here