Rødkålssalat med granatæblekerner og appelsin er smuk og smagfuld tilbehør til julemaden, Mortens Aften og hele vinterhalvåret. Her er der tale om mad, der vækker alle sanserne, og særligt skal fremhæves de friske granatæblekerner, der fylder munden med små sur/søde eksplosioner.

Ofte vælger jeg rød spidskål til mine salater i stedet for rødkål, men i salaten her får rødkålen selskab af søde dadler og frisk frugt, som er en perfekt salatkombination.

Rødkålssalat juleaften

Skal anden, flæskestegen og medisteren have ny ledsager juleaften, er min helt klare anbefaling, at den her meget forfriskende rødkålssalat serveres som et supplement eller alternativ til den klassiske julerødkål. Rødkålssalaten er et frisk indspark til den lidt tunge og fede julemad. Salaten passer perfekt som tilbehør til både andesteg og flæskesteg. Mangler du opskriften på saftig flæskesteg med sprøde svær, trykker du bare på linket her.

Rødkålssalat med granatæblekerner
Rødkålssalat med granatæblekerner
5 fra 1 stemme
Rødkålssalat med granatæblekerner
Rødkålssalat med granatæblekerner
Forb. tid
15 min
 
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: rødkålssalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 lille rødkål (ca. 900 g)
  • 10 stk. tørrede (bløde) dadler
  • Saften fra 1 appelsin
  • 2 spsk nøddeolie (f.eks. macadamianolie eller valnøddeolie)
  • Salt og peber
  • Kernerne fra 1 stk. granatæble (kan købes klar til brug)
  • 1-2 store appelsiner
  • 1 håndfuld valnødder eller pekannødder (pynt)
Fremgangsmåde
  1. Snit rødkålen MEGET fint. Jo finere, jo mere lækker bliver salaten.

  2. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i meget små stykker.

  3. Bland en marinade af appelsinsaft, macadamianolie, salt og peber.

  4. Bland rødkål, dadler og marinade og lad det trække - gerne et par timer.

  5. Brug en skarp kniv til at fjerne skrællen på appelsinerne. Skær så meget af skrællen, at du også fjerner den hvide hinde på appelsinerne.

  6. Del appelsinerne i både eller skær dem ud i filetter. Du kan eventuelt skære det fine kød i mindre stykker.

  7. Lige inden serveringen blandes rødkålen med appelsinbåde i tern og granatæblekerner. Gem lidt til pynt.

  8. Pynt rødkålssalaten med valnødder, appelsin og granatæblekerner.

Opskriftsnoter
  • Du kan sagtens klargøre salaten et par timer eller mere før den skal serveres. Vent dog med at pynte den til lige før serveringen.

 

  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på rødkålssalat med granatæblekerner, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden (det tager kun et øjeblik). Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.

Mortens Aften

Jeg serverer både salaten juleaften og Mortens Aften. Ofte vælger jeg Madbandittens opskrift på langtidsstegte andelår Mortens Aften. Andelårene er super nemme at lave og passer sig selv i ovnen, mens jeg ordner andre gøremål. Andelår tilberedt på den måde bliver dejlig møre og lækre, og kødet falder næsten af benene.

De fem grundsmage

Vi kommer hele smagspaletten rundt med den her rødkålssalat. Let bitterhed fra rødkålen, frisk syrlighed fra appelsin og granatæble, sødme fra de skønne bløde dadler, salt og umami fra valnødder.

En sand vitaminbombe

Rødkål indeholder masser af kostfibre og er rig på C-vitamin og K-vitamin, og måske kan bitterstofferne i rødkålen mindske risikoen for brystkræft. Derudover har den anti-inflammatoriske egenskaber. Det vil sige, at rødkålen kan hjælpe med er bekæmpe betændelsestilstande i kroppen.

Granatæbler, appelsiner og valnødder er på listen over superfoods. Kort fortalt er superfoods fødevarer, der har et ekstra højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter. 

Forslag til andre vintersalater

Af andre vintersalater kan jeg anbefale dig at tjekke de her opskrifter ud:

grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler
syrlig vintersalat med grønkål
grønkålssalat med æbler og salte mandler
grønkålssalat med pærer
wannabe waldorfsalat

 

Rødkålssalat med granatæblekerner

17 kommentarer

    • Håber meget, at du vil synes om salaten Solvej. Jeg vil blive glad for at høre din mening. Rigtig god fornøjelse med rødkålssalaten.

  1. Laver denne lækkert salat til Mortens aften, smagte super godt til and. Så blev det også en rest salat til frokost. Dejlig velsmagende salat – let at lave ?

    • Tak for alle stjernerne Lotte 🙂 Du har ret, rødkålssalaten passer perfekt til andesteg. Uhhh… rester dagen efter er bare det bedste.

  2. En god og smagfuld salat med velafbalancerede ingredienser. Personligt synes jeg granatæblet er en lille genistreg fra kokkens side.

    • Wauw, tusind tak for “genistregen”. Hvor dejligt at høre, at du synes om min lille opfindsomhed med granatæblekernerne 🙂 Også tak for alle stjernerne.

  3. Vildt lækker og frisk version af julerødkålen. Når man som mig ikke er så vild med den klassiske rødkål, er den her version et lækkert alternativ. Den skal helt sikkert med på julebordet i år 🙂 Tak for en anderledes version af rødkål. Jeg er sikker på, at vi også kommer til at lave den til frokost i ventermånederne.

    • Kære Ann
      Tusind tak for alle stjernerne og din dejlige tilbagemelding på rødkålssalaten. Håber salaten vil skabe glæde hele vejen rundt om bordet juleaften. Rigtig glædelig jul.

  4. Knald på kålen?? Det er et fantastisk farveorgie som vil tiltrække stor opmærksomhed? og så smager den bare himmelsk. Prøv den evt. INDEN jul, og familien vil GLÆDE sig endnu mere til juleaften.

  5. Estetisk, velsmagende, afbalanceret knasende sprød vinter salat. Super supplement til den klassiske jule middag. Som altid er dine retter så smukt præsenteret Mette. Skøn inspiration.

    • TUSIND TAK for dine roser og alle stjernerne Wicki – det glæder mit madglade hjerte, når mine opskrifter inspirerer andre.

  6. Jeg lavede salaten til Juleaften og den passede både til flæskestegen og til anden.
    Den er fantastisk nem at lave og smager fantastisk frisk. Vi kommer til at bruge den som tilbehør til meget andet…

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here