Rodfrugter i ovn med sesam er god vintermad og perfekt tilbehør i det nordiske køkken – det er sundt, billigt og smager dejligt.

Sæsonens råvarer er som regel dem, der smager bedst. Hele vinterhalvåret bugner hylderne i supermarkederne med danske rodfrugter.

Fødevarer i sæson

Ved at vælge de fødevarer, der er i sæson, vil du i løbet af et år få en meget varieret kost. Vinteren står ofte på lidt tungere grøntsager, hvor lette salater dominerer billedet om sommeren.

rodfrugter i ovn med sesam
rodfrugter i ovn med sesam

Måder at servere rodfrugter med sesam

Server de ovnbagte rodfrugter som tilbehør til kød eller fisk – f.eks. til en gang kyllingefrikadeller med forårsløg eller en grillet hakkebøf med salvie.

Vi får ofte ovnbagt laks, rodfrugter med sesam og fetadip til aftensmad.

5 fra 1 stemme
rodfrugter i ovn med sesam
Rodfrugter i ovn med sesam
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: rodfrugter i ovn, rodfrugter i ovn med sesam, rodfrugter med sesam
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 6 rødbeder
  • 6 gulerødder
  • 4 pastinakker
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk fibersirup (eller anden sirup)
  • 1/2 dl sesam
  • Himalayasalt
  • 5 små fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern.

  3. Bland dem med olie, salt, fibersirup, sesam og hele fed hvidløg, f.eks. i en stor skål.

  4. Hæld dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir.

  5. Bag rodfrugterne i ovnen i 40 minutter. Rør ind imellem i rodfrugterne.

Opskriftsnoter

Drys endelig det antal stjerner ned over opskriften på rodfrugter i ovn med sesam, som den fortjener. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar nederst på siden 🙂

 

rodfrugter i ovn med sesam
rodfrugter i ovn med sesam

Rodfrugter er sunde

Rodfrugter er rig på kostfibre, som er med til at holde dit blodsukker stabilt og godt for din fordøjelse. Sesamfrø har en høj koncentration af vitaminer og mineraler, og så fremhæves smagen, når de ristes i ovnen.

Er du vild med rodfrugter, kan du også prøve at lave en omgang sprøde jordskokkechips. De smager SÅ godt.

6 kommentarer

    • Ja, det er nemt. Især når rodfrugterne er klargjort, så passer de næsten sig selv i ovnen. Tak for alle stjernerne.

    • Bagte rodfrugter smager så skønt. Og du har ret Gitte, sirup er prikken over i’et 🙂 Tak for alle stjernerne.

    • Hej Katja
      Jeg kan godt forstå, at du spørger for det har jeg jo ikke fået skrevet i opskriften. Jeg kommer sesam i samtidig med olie, fibersirup, hvidløg og salt.
      Jeg har rettet opskriften nu. TAK 😉

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here