Mexicansk inspireret quinoaret er helt uden kød, og alligevel indeholder den et højt proteinindhold, fordi quinoa og bønner er sprængt fyldt med gode proteiner. Quinoa er en plante, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. Den indeholder essentielle aminosyrer og sunde fedtsyrer, bl.a. omega-3, som er meget vigtigt for os mennesker.

Hvis du holder af mexicansk mad med mange krydderier og masser af smag, er jeg sikker på, at du vil kunne lide quinoaretten her. Limesaft og friske koriander gør den dejlig frisk.

Spicy quinoaret med sorte bønner

 

5 fra 5 stemmer
Spicy quinoaret med sorte bønner
Quinoaret med sorte bønner
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Hovedret, Vegetarisk
Køkken: Mexikansk
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 dl sorte bønner (lægges i blød dagen før - ellers fra dåse)
  • 1 dl quinoa
  • Vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 spsk limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk spidskommenpulver
  • 2 tsk sød paprika eller 1/4 spsk cayennepeber (hvis du er til en stærkere version)
  • 1/4 spsk Himalayasalt
  • 1 spiseklar/moden avocado
  • 1/2 dl friske koriander (grofthakket)
  • 1 dl majs
  • 1/2 frisk rød chili
  • 1 dl rød peber i tern
  • 1 forårsløg
  • Både af lime
Fremgangsmåde
  1. Bruger du sorte bønner på dåse, gå direkte til punkt 4.

    Dagen før lægger du de sorte bønner i blød i koldt vand.

  2. Dagen efter hælder du vandet fra bønnerne og kommer dem op i en gryde med frisk koldt vand.

  3. Kog bønnerne efter anvisning på posen.

  4. Skyl quinoaen i koldt vand. Det er vigtigt, da de indeholder bitterstoffer.

  5. Kom quinoaen i en lille gryde med kold vand, som bringes i kog. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter.

  6. Hæld eventuelt overskydende vand fra quinoaen.

  7. Lav en dressing/marinade af olie, limesaft, hvidløg, cayennepeber/sød paprika, salt og spidskommen.

  8. Vend dressingen i quinoaen.

  9. Skær forårsløg og frisk chili i tynde ringe.

  10. Vend sorte bønner, rød peber, majs, forårsløg, chili og koriander i quionoaen.

  11. Anret din quinoaret og pynt med avocado i tern/skiver og både af lime.

Opskriftsnoter
  • Hvis du bruger sorte bønner på dåse, går du direkte til punkt 4.
  • Jeg vil blive glad for at høre din mening om quinoaret med sorte bønner, så efterlad gerne en vurdering af opskriften nedenfor. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.

 

 

Spicy quinoaret med sorte bønner
Quinoaret med sorte bønner

Du kan læse mere i ugens madtip på DragørNyheder.

Veganske retter

Vil du have mere inspiration til veganske retter med højt indhold af proteiner, kan jeg anbefale chiagrød med chokoladesmag til morgenmad.

Hvis vi bevæger os over i det asiatiske køkken, er der Thaiinspireret græskarsuppe som kan laves i en vegansk version. Her er der også smæk på smagen.

6 kommentarer

  1. Jeg vidste på forhånd, denne opskrift ville blive en favorit, da den udelukkende indeholder ingredienser som jeg elsker! Jeg fik ret og familien gav mig medhold! 🙂 Jeg grillede kyllingbryst til dem der gerne ville have lidt kød til, men selv spiste jeg den uden (og manglede ingenting). Jeg vil helt sikkert lave den igen! Tak for lækker opskrift.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here