Opskriften på nem blomkålssuppe med syltede rødløg kan varmt anbefales på en kold vinterdag, hvor “projekt aftensmad” skal gå stærkt. Suppen er på ingen måde tidskrævende og egner sig perfekt til travle dage. Selvom suppen ikke indeholder mælk eller fløde, er den alligevel lækker cremet i konsistensen.

Syltede rødløg som fyld

Blomkålssuppen toppes med syltede rødløg, og det giver et helt særligt tvist. At sylte rødløg er nemt og ikke noget kæmpe stort projekt. Faktisk tager det ikke mere end 10 minutter at lave en portion syltede rødløg. Du finder den populære opskrift på syltede rødløg uden sukker her. Anvendelsesmulighederne er mange – læs med i opskriften, hvor du får en del forskellige bud.

Nem blomkålssuppe med syltede rødløg
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Forret, Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Blomkålssuppe
Antal: 2 personer
Ingredienser
Suppe
  • 1 helt blomkål eller 2 ps. blomkålsris (frost) a 350 g (i alt 700 g)
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille stykke frisk chili (mild) (eller en knivspids tørret chili)
  • 1 tsk grøntsagsbouillon f.eks. Herbamare
  • 2 dl vand
  • 2-3 dl bone broth (kyllingefond)
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
Tilbehør
  • Syltede rødløg
Pynt
  • Et drys persille
Fremgangsmåde
  1. Skyl og del blomkålen i større buketter.

  2. Pil løg og hvidløg og hak dem groft.

  3. Skær chilien i tynde ringe.

  4. Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det hele i ca. 10 minutter indtil blomkålen er mør.

  5. Kom det hele op i en blender eller brug en stavblender. Blend indtil du har en jævn og cremet blomkålssuppe.

  6. Smag suppen til og server den rygende varm toppet med syltede rødløg.

Opskriftsnoter

Din mening er uvurderlig - både for mig men også for andre, der vil afprøve opskriften på nem blomkålssuppe med syltede rødløg. Længere nede på siden kan du vurdere opskriften ved at give mellem 1 og 5 stjerner ***** og bagefter tilføje en lille kommentar. Håber du har lyst til at bruge et øjeblik på det - TAK 🙂

 

Nem blomkålssuppe med syltede rødløg

Hvad er bone broth?

Bone broth er et “moderne” ord for fond (hønsefond/oksefond). Bone broth kan f.eks. laves ved langtidskogning af skroget fra en kylling eller okseben, hvor der tilsættes krydderier og urter. Ind imellem laver jeg den selv (link til opskrift her) men jeg vælger også den nemme løsning nogle gange og køber min bone broth hos slagtereren.

Bone broth har en antiinflammatorisk effekt på kroppen og indeholder proteinet kollagen, som er det stof, der holder vores hud fast og spændstig. Derudover er bone broth god smørrelse for tarme og led. Så måske kan vi både blive sunde og smukke af at spise blomkålssuppe med bone broth 🙂 I så fald skal der ret store mængder til over en længere periode. Undersøgelser viser, at der skal omkring 2 dl bone broth til om dagen i op til et halvt år, før der ses/mærkes en effekt.

Er du blevet nysgerrig på at læse mere om bone broth og dens fortræffeligheder, kan jeg anbefale dig at læse bogen “Bone broth – den kraftfulde drik, der nærer, opbygger og heler”.

Suppe i lange baner

Er du glad for suppe, kan jeg anbefale dig at tjekke de her opskrifter ud, som også indeholder bone broth/kyllingefond:

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here