Det er altid godt med dip eller sauce til middagsretter. Kold peberfrugtsauce er genial til stegt og grillet kød særligt om sommeren. Den er frisk og cremet, og de syltede/grillede peberfrugter gør saucen en smule sødlig. Jeg har bl.a. prøvet at servere grillet kalvekød og let dampede blomkål sammen med kold peberfrugtsauce. Dippen smager også dejligt til sprøde grøntsagsstænger, som kan serveres som et mellemmåltid eller som en snack før en middag.

Kold peberfrugtsauce
Grøntsagsstænger med kold peberfrugtsauce

Kold peberfrugtsauce minder om romescosauce

Peberfrugtsaucen kan bruges på samme måde som romescosauce. Jeg kan varmt anbefale at servere saucen til juicy kylling med ost, spinat og tomat, som du finder opskriften på her. Suppler eventuelt med en lækker salat.

Er du glad for pasta, kan du prøve at vende spaghetti i saucen og servere som en selvstændig ret. Drys eventuelt med lidt hakket frisk persille.

Romesco-saucen kan også serveres som forret eller tilbehør sammen med letdampede grønne asparges.

Det tager kun to minutter at lave den kolde peberfrugtsauce, og det er super nemt med en stavblender/minihakker. Den kan sagtens laves i god tid, inden du skal bruge den.

5 fra 3 stemmer
Kold peberfrugtsauce
Kold peberfrugtsauce
Forb. tid
5 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Keyword: peberfrugtsauce, romesco
Antal: 4 personer
Ingredienser
 • 165 g (drænet vægt) grillede peberfrugter på glas
 • 1-2 fed hvidløg
 • 20 stk. mandler
 • 40 g Manchego (ost)
 • Himalayasalt
 • Evt. et nip chiliflager
Fremgangsmåde
 1. Hæld peberfrugterne op i en si/et dørslag og lad dem dryppe af.

 2. Skær manchego-osten i mindre stykker.

 3. Kom peberfrugterne i en minihakker sammen med hvidløg, mandler, manchego-ost og salt.

 4. Blend til du har en lækker cremet kold peberfrugtsauce.

 5. Smag eventuelt dippen til med mere salt og chili.

Opskriftsnoter

Jeg køber de grillede peberfrugter på glas i Lidl (ikke reklame).

 

Jeg vil blive rigtig glad for at høre DIN mening om kold peberfrugtsauce, så efterlad gerne en vurdering (stjernemarkering fra 1-5) længere nede på siden.

 

Jeg er ret begejstret for Manchego-ost, som jeg bruger en del i madlavningen. Du finder derfor også andre opskrifter her på bloggen, som du kan afprøve for at bruge resten af din Manchego. Jeg kan varmt anbefale meatza med artiskok og oliven, som er perfekt fredagsmad eller den lækre frittata i ovn til morgenmad, frokost eller aftensmad eller juicy kyllingebryster, som smager så SKØNT.

Kold peberfrugtsauce
Kold peberfrugtsauce der er ultra nem at lave

Her på bloggen finder du også andre super nemme opskrifter på dip, du kan servere som tilbehør. Afprøv f.eks. opskriften på den populære fetadip, som passer rigtigt godt til en stegt eller grillet bøf. Fetadip er også genialt som dip til grøntsagsstænger. Eller hvad med hvidløgsmayo med røget papika, som helt klart pifter en hver burger op. Hvidløgsmayoen kan også bruges som dip til pommes frites eller ovnstegte kartofler.

10 kommentarer

  • SÅDAN! Tak for den flotte anmeldelse Tommy 🙂 Kold peberfrugtsauce er så nem at lave. Bare det hele en tur i mini-hakkeren, og der er “smørrelse” til dine grøntsager eller dit kød. Rigtig god fornøjelse.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift
Please enter your comment!
Please enter your name here