Grønkålssalat med friske bær og cashewnødder er en rigtig dejlig salat i vinterhalvåret, hvor det er sæson for grønkål.
Grønkålen er blandet med rød spidskål, som også er i sæson hele efteråret og vinteren med. De to kåltyper supplerer hinanden godt både i smag og konsistens, og så giver det et fint farvespil.
Med en frisk grønkålssalat kan nu nemt opgradere dine måltider, og den her passer til det meste. Prøv den f.eks. til en god frikadelle eller til Cottage Pie.
- 1 pose frisk grønkål
- 1/4 rødt spidskål
- 1/2 appelsin
- 1 spsk olivenolie
- Lidt Himalayasalt
- Lidt Friskkværnet peber
- 1/2 agurk
- 1 håndfuld brombær
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld cashewnødder
-
Skyl grønkålen grunddigt og rib den fra stilkene.
-
Snit grønkålen fint.
-
Kom den fintsnittede grønkål i en røreskål og tilføj olivenolie, salt og peber.
-
Masser olien og krydderierne godt ind i kålen. Brug hænderne.
-
Snit spidskålen fint og kom den i skålen med grønkål.
-
Pres den halve appelsin og hæld saften i skålen.
-
Skyl den halve agurk og flek den på langs.
-
Fjern kernerne fra agurken ved at bruge en teske.
-
Skær agurken i tynde skiver og kom i salaten.
-
Rør det hele godt sammen og hæld salaten op i en salatskål eller på et fad.
-
Pynt med de friske bær og cashewnødder.
Salaten kan sagtens holde sig frisk i et par dage. Skyl et rent viskestykke i koldt vand og vrid det hårdt. Dæk grønkålssalten til med det fugtige viskestykke og opbevar den på køl.
Grønkålssalat med friske bær
De friske bær i salaten har en fantastisk effekt. Det gør grønkålssalaten frisk og tilfører både lidt sødme og en let syrlighed.
Vild med grønkålssalat?
Er du fan af grønkålssalat, kan du prøve at tjekke mine andre varianter ud:
Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler
Syrlig vintersalat med grønkål