Blomkål a la creme med sprød serrano er nem og lækkert tilbehør til f.eks. sprødstegt kylling eller svinemørbrad. Det kan både serveres på en helt almindelig hverdag, men prøv også at servere det cremede blomkålsfad for gæster. Det kan eventuelt serveres til hvid fisk, en mør oksesteg, en kotelet eller en saftig hakkebøf.

Den cremede blomkål er tilberedt, så der stadig er lidt bid i kålen. Det er sådan jeg foretrækker blomkål.

Blomkålsfadet er inspireret af den gamle 80’er klassiker flødekartofler, men blomkål kan noget helt andet end kartofler. Det er helt perfekt, hvis du inspireret af livsstilen KETO, LCHF eller sensekost.

Sæson for blomkål

Blomkål er til at få fat i hele året, men fra juni til oktober er det sæson for de danske af slagsen. Blomkål er en utrolig anvendelig grøntsag, og så er den både sund og billig.

Blomkål a la creme med sprød serrano

5 fra 1 stemme
Blomkål a la creme med sprød serrano
Blomkål a la creme med sprød serrano
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
30 min
 

Nemt tilbehør der passer til de fleste kødretter

Ret: Tilbehør
Keyword: Blomkål a la creme med sprød serrano
Antal: 4 personer
Forfatter: Mette Forman
Ingredienser
  • 4 skiver serranoskinke
  • 2 små blomkål a 450 g (i alt 900 g)
  • Lidt smør til at smøre fadet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. Himalayasalt
  • 2 spsk revet parmesan
  • 4 dl piskefløde
  • Evt. lidt hakket persille
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.

  2. Læg de fire skiver serranoskinke på en bageplade med bagepapir.

  3. Steg skinken sprød i ovnen i ca. 7 minutter.

  4. Tag den sprøde serranoskinde ud af ovnen og lad den køle af.

  5. Skru ovnen op til 225° varmluft.

  6. Fjern de grønne blade og skyl blomkålene.

  7. Fjern stokken og skær blomkålene i små mundrette buketter.

  8. Smør et ovnfast fad med smør og kom blomkålsbuketterne i fadet.

  9. Drys blomkålene med salt.

  10. Hak hvidlågnene fint og drys over blomkålene.

  11. Drys bagefter med revet parmesan og hæld til sidst fløden over.

  12. Sæt fadet i oven og bag i ca. 18 minutter.

  13. Synes du, at det mangler lidt farve, kan du skrue ovnen op på grill og give blomkålene er par minutter mere.

  14. Skær den sprøde serranoskinde i mindre stykker og drys over ved servering.

  15. Du kan eventuelt også drysse lidt hakket persille over.

Opskriftsnoter

Har du har et lille fad, kan du sagtens halvere portionen, hvis to små blomkål er for meget.

Blomkål a la creme med sprød serrano må gerne deles

Lad mig endelig høre, hvad ud synes om blomkål tilberedt på den måde. Du kan tagge mig på @dethandlermestommad på Instagram, og du kan vurdere opskriften længere nede på siden. Her kan du give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en kommentar. Din feedback er guld værd.

Blomkål a la creme med sprød serrano

 

Andre opskrifter med blomkål

Er du også vild med blomkål, kan du prøve at tjekke de her opskrifter ud:

Shepherds Pie med oksekød og blomkålsmos

Nem blomkålssuppe med syltede rødløg

Blomkålsmos med gurkemeje

1 kommentar

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here