Pølseret med rosenkål er nem og billig hverdagsmad, og der skal kun bruges ganske få ingredienser, som er nemme at få fat i i de fleste supermarkeder.

Sunde rosenkål

Rosenkål er efter min mening en rigtig dejlig vinter-grøntsag, og så er den fuld af antioxidanter og vigtige vitaminer. Endnu et plus ved rosenkål er, at den indeholder gode kostfibre, der er gode for fordøjelsen. Den lille kål har antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen.

Pølseret med rosenkål i vinterhalvåret

Ikke nok med at pølseretten er nem at lave, den er også billig aftensmad. Derfor er den jævnligt på menuen hjemme hos mig hele vinterhalvåret, hvor rosenkål er i sæson. Tjek opskriften herunder. Måske bliver den også din nye favorit.

Pølseret med rosenkål

5 fra 1 stemme
Pølseret med rosenkål
Pølseret med rosenkål
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: pølseret med rosenkål
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 25 g smør
  • 1 pk kålpølser a 400 g
  • 500 g rosenkål
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt revet parmesanost
Fremgangsmåde
  1. Skær kålpølserne i en centimers tykkelse.

  2. Smelt smøret på en pande og steg pølserne ved forholdsvis høj varme indtil de har taget farve og er helt sprøde. Det tager omkring 10 minutter. Rør jævnligt med en paletkniv.

  3. Klargør imens rosenkålen ved at skære det nederste af bunden af og fjern herefter de yderste blade.

  4. Halver rosenkålen og kom den på panden sammen med de godt ristede kålpølser.

  5. Lad rosenkålen stege med de sidste 4-7 minutter.

  6. Smag til med salt og peber.

  7. Riv eventuelt et stykke parmesan og server i en skål ved siden af, så man selv kan drysse lidt ost udover retten.

Opskriftsnoter

Undgå at tilberede rosenkålen for meget. Får den for meget, får den den karakteristiske "prut-smag", som vi gerne vil undgå.

Bevar rosenkålens smukke grønne farve ved ikke at overtilberede den.

Er du til krydret mad, kan du drysse lidt tørret chili over.

Retten smager også godt med sennep til.

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Stegepande

Paletkniv

Evt. rivejern

Fik du lavet opskriften?

Hvis du får lavet opskriften, vil jeg elske at høre, hvordan det gik. Skriv meget gerne en kommentar nederst på siden og drys lidt stjerner udover opskriften. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner.

Du kan også dele resultatet på Instagram og tagge @dethandlermestommad.

Pølseret med rosenkål
Pølseret med rosenkål

Salat med rosenkål

Her på bloggen finder du endnu en opskrift med rosenkål. Det er en frisk salat med rå rosenkål. Den sprøde vinter-salat kan nem erstatte den traditionelle waldorfsalat. Tjek opskriften på Wannabe waldorfsalat med rå rosenkål – her

 

Siden indeholder reklamelink.

 

1 kommentar

  1. Kære Mette

    Sikke en dejlig, nem og billig opskrift. Så enkel og det smagte fantastisk. Dog har vi skiftet kålpølser ud med vegetarpølser Mmmmm.

    Vi er glade for din hjemmeside.

    Kærligst Kamilla

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here